2012. május 31., csütörtök

Júniusi gasztro programajánló


Június nem kímél bennünket, lesznek gasztro programok bőven! Összegyűjtöttük nektek egy csokorba, hogy legyen miből válogatni!


- Többek között lesz még 3 óránk (Keserédes csokigyár - június 2., Alap késtechnika - június 2., Sushi workshop - június 8.), ezeken kívül pedig egy meglepetéssel is készülünk, amely egy nagyobb rendezvény lesz (részletek hamarosan!).

- Június 1-jén megnyílik a Margit utca 9. termelői piac és egész hétvégén programokkal (zene, tánc, performansz, bolhapiac) várják az érdeklődőket a szervezők.

- Június 1-3-ig Budavári Libamáj Fesztivál. Egy hétvégére most bárki királynak érezheti magát a Budai Várban, díszvendég idén a tokaji borrégió (10 borász bemutatkozásával) lesz. A hagyományos és az újragondolt receptek alapján készült magyar libamáj ételeket most tokaji borokkal és egyéb magyar ínyencségekkel kóstolhatjátok együtt, elérhető áron. A fesztiváli hangulatról minden nap élő koncertek, táncbemutatók, hagyományőrző játékok és gyerekprogramok gondoskodnak.

Fotó forrása: innen

- Június 7-10-ig ismét Budai Gourmet Fesztivál a Millenáris Parkban. Izgalmas programokkal várják az érdeklődőket (Segal Viktor - Bíró Lajos pacalpárbaj; Kulka János - Dudás Szabolcs színész - séf program; lazacbontó bajnokság; bemutatkozik a Costes séfje, Miguel Rocha Vieira - a házias portugál konyhából ad ízelítőt; éttermek és cukrászdák bemutatkozása egy helyen).


- Június 9-én Spárgafesztivál Öttömösön. A dél-alföldi településen 1994-ben rendezték az első spárgafesztivált, azóta hagyománnyá vált. Változatos kulturális és sportprogramok szerepelnek a programban, de magától értetődően fő helyet foglalnak el a spárgatermesztéssel kapcsolatos tudományos konferenciák, és az ételbemutató, kóstolók is.

- Június 8-10-ig Eperfesztivál Tahitótfalun. Immár 14. alkalommal rendezik meg az eseményt. A szokásos eperfesztiváli színes zenei programok mellett, a helyi civil szervezetek gondoskodnak a rendezvény korábbi változatos eseményeinek (strandfoci és röpi, Eperart, lekvárfőzés, íjászoktatás, szüreti felvonulás) lebonyolításáról. Az Eperfesztiválon garantáltan az eper körül (epertorta, eperlekvár, eperturmix, eperpálinka, …eper ...eper) fog forogni a világ.

- Június 10-én megnyílik a Szimplán Vasárnap háztáji piac. A piacon feldolgozott és feldolgozatlan termékek széles skálája kerül terítékre: sonkák, kolbászok, házi sajtok, lekvárok, szörpök, sőt házi készítésű kozmetikumok mellett természetesen idénygyümölcsök és zöldségek is lesznek a kínálatban. A vásárlás személyes élménye mellett szakmai beszélgetésekkel, termelők és tájegységek bemutatásával, villásreggelivel, utcazenével és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

***

Ha van híretek, infótok még több gasztro programról az ország bármely területén, kérjük osszátok meg velünk itt kommentben, hogy mindenki értesülhessen róluk!


Nincsenek megjegyzések: