2011. március 31., csütörtök

Sushi workshop

Lazac oshizushi

A Sushi workshop új óra főzőiskolánkban. Makit arról faggattuk, hogy miért vágott bele és mire számíthatnak a hallgatók, akik ellátogatnak hozzánk.

- Miért döntöttél úgy, hogy végül legyen szusi óra?
- A férjem egy ideje már "rágta a fülemet", hogy tartsak szusi órát, de én mindig visszautasítottam, hogy a szusi már lejárt lemez, unalmas. Végül azért mentem bele, mert nagyon sok kérdést kaptam a hallgatóinktól a szusival kapcsolatban, amelyeket itthon esznek/ettek japán éttermekben, de fogalmuk sem volt a fajtákról, típusokról, amelyeket mi japánok, tényleg eszünk otthon. Ezért az órán főleg olyan szusikat készítünk, amelyek Japánban a háziasszonyok konyháiban készülnek. Nigiriket, maki szusit nem készítünk, amelyet a többség ismer.

Inarisushi

- Mit kell feltétlenül tudnunk a szusiról, amit még nem tudhatunk?
- A szusi egész egyszerűen azt jelenti, hogy "ízesített rizs", amiből következik, hogy nem kell feltétlenül halat vagy bármi mást tartalmaznia. Tálalható megformázva, de ha ezt nem tesszük meg, attól még mindig szusinak hívjuk.

- A japánok mikor esznek szusit?
- Különleges alkalmakkor eszünk szusit vagy ha éppen felvágós kedvünk van (tehát nem mindennapi a szusi fogyasztás Japánban).

Chakin zushi

- Neked melyik a kedvenc szusid?
- Az édesanyám készít chirashizushi-t, ami legalább 15 különféle hozzávalót tartalmaz, beleértve olyanokat is, mint a blanzsírozott reteklevél és a shirataki tészta.


Tavaszi Sushi workshop óráink:
- 2011. április 9. 10-13 óráig
- 2011. május 14. 15-18 óráig

Regisztrálni weblapunkon tudtok. 


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hol lehet shirataki tésztát kapni?