Maki Stevenson
Főzőiskolánk 2007 őszén indult el kísérleti jelleggel. Akkor még az oktatás elsősorban baráti körben folyt. A bíztatások és pozitív visszajelzések hatására harmadik szemeszterünket már Újlipótvárosban, egy negyedik emeleti lakás átalakított hatalmas konyhájában kezdtük el.
Iskolánk alapítói a japán származású chef, Maki Stevenson és magyar féjre, Béky Endre.
Chef Maki, a főzést is oktató anyukája mellett már kisgyermek korától rengeteg tapasztalatra tett szert. Szakács képesítését a New York-i Natural Gourmet Institute for Health and Culinary Arts-on szerezte. Olyan nagyszerű éttermekben dolgozott New Yorkban, mint a Megu és a Craft.
Az órákon elkészített ételek híven tükrözik Chef Maki főzési stílusát és ételfilozófiáját: egyszerű, könnyen elkészíthető, ugyanakkor igényes és egészséges ételek, amelyek egy picivel többet adnak az eddig megszokott, átlagos recepteknél. Az összetevők, amennyire csak lehetséges, helyi és magyar termesztésű, szezonális zöldségek, gyümölcsök néhány különleges és Fair Trade, távoli tájakról származó hozzávalóval megbolondítva.