2010. március 31., szerda

Sushi készítés otthon, lépésről lépésre

Rengetegen próbálták már rávenni Makit, hogy tartson sushi órát a Makifoodnál, de ő fontosabbak érezte, hogy más, legalább annyira népszerű japán ételekkel is megismertesse tanoncait, amelyek egyszerűek, gyorsak, akár hétköznap esti vacsorához is könnyen elkészíthetőek.

Ha azonban a Makifoodnál tanult házi japán ételek mellett a sushi készítést is szeretnéd gyakorolni, a Nők Lapja Konyha áprilisi számában Maki lépésről lépésre megmutatja neked, hogyan készíts saját sushi tekercset otthon. Az útmutató mellett olvashatsz arról is, hogy hogyan szokás fogyasztani a sushit, mivel tálalják a kis tekercseket és milyen alapvető lépéseket kell betartanod az otthoni sushi tekerésnél, hogy a kis sushik a lehető legjobban sikerüljenek.

Nagyon fontos például, hogy a gondosan, többször átmosott, megfelelő módon megfőzött rizst ízesítés közben legyezővel legyezd...


...és hogy a kész sushi tekercset nagyon éles, nedves késsel szeleteld fel...


...íme a végeredmény:


További tippeket és  sushi recepteket a magazin következő számában találsz április 6-tól az újságárusoknál.


1 megjegyzés:

Gábor Marosi írta...

Hááát én biztosan elrontanám, vagy nem is tudom.. Nem lenne olyan gusztusos, mint egy igazi sushi bárban, mint például a Wokzillában. Sajnos nincs időnk mindig elmenni, de szerencsére rendelni is lehet :) itt tudjátok megnézni az oldalukat : http://wokzilla.hu/