2010. március 22., hétfő

Treehuger Dan's Fair Trade Store - új Fair Trade üzlet a Sütő utcában

Nincs könnyű dolga az embernek, ha otthoni háztartásában Fair Trade termékeket szeretne használni. Több üzletet sorra végigjárva beszerezhetőek ugyan, de eddig hiányzott a városból egy olyan hely, ahol széles választékban, mindent egy helyen meg lehetne vásárolni.

Nemrégiben nyílt új próbálkozásként Treehugger Dan Fair Trade üzlete, ahol a méltányos kereskedelemből származó termékek mellett rengeteg organikus élelmiszert is találhatunk.Fair Trade kávék, teák, kakaók, csokoládék és nem utolsó sorban fűszerek sorából válogathat az ide látogató.Utóbbiaknak mi itt a Makifoodnál különösen örülünk, mivel rengetegféle fűszert használunk főzőtanfolyamainkon. Eheti tanfolyamainkhoz Fair Trade kardamomot, karobot, bourbon vaníliát és a római köményt fogunk használni.

De miért is fontos, hogy egy termék méltányos kereskedelemből származzon? A méltányos kereskedelem azt jelenti, hogy a kereskedelmi partnerkapcsolatok nem kizsákmányoláson, hanem kölcsönös tiszteleten alapulnak, az árak a termelők munkájával arányosan vannak kialakítva, valamint a termékeket környezeti szempontból fenntartható módon állítják elő, optimálisan megőrizve a természeti erőforrásokat. Mindezek az elvek Chef Maki és a Makifood számára is nagyon fontosak.

Ha szeretnéd végigböngészni Treehugger Dan Fair Trade üzletének választékát, látogasd meg Őt az V. kerület Sütő utca 2-ben, ahol  FT élelmiszerek mellett kozmetikumokból , kézműves termékekből, de akár táskákból is válogathatsz.




Nincsenek megjegyzések: