2011. április 5., kedd

Ízelítő Japánból (5. rész) és köszönet


Japán sorozatunkat folytatjuk néhány újabb izgalmas fotóval. Nemcsak ételeket mutatunk be, hanem épületeket is. Ezúton szeretnénk megköszönni azoknak a felajánlásait, akik az általunk meghirdetett segélyakció  keretében járultak hozzá a japán földrengés áldozatainak a megsegítésére. A befolyt összegeket átutaltuk a Red Cross International-nek, akik az alábbi választ küldték nekünk:

"Dear Makifood!
Please accept our heartfelt appreciation for your contribution in support of the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies. Chef Maki, students, friends donated today 120,000 HUF (600 USD) to the Japan earthquake and tsunami disaster response."

Maki továbbra is azon tevékenykedik, hogy minél többet tudjon segíteni honfitársainak, a rászorulóknak, akiket ez a szörnyű katasztrófa sújtott. Tegnap a FabLab Budapest és a Kitchen Budapest egy kreatív segítségnyújtó napot szervezett, ahol túraszakértők, katasztrófaelhárítók alkottak csapatokat grafikusokkal, programozókkal és japán fordítókkal. Az egyik legfőbb céljuk az volt ezzel a rendezvénnyel, hogy a helyszínen könnyen megtalálható, hétköznapi tárgyakból kialakítható különböző funkciójú eszközök leírásait készítsék el. A programra Maki készített ételeket, kóstolókat: miso levest, omusubi-t, valamint savanyított zöldségeket. Maki elmondása szerint a legtöbb menedékszállón Japánban ilyen ételeket osztanak az embereknek, akik szerencsések. Akik nem, azok instant tésztás leveseken és banánokon élnek egy ideje. 











Nincsenek megjegyzések: