2012. február 27., hétfő

Daikon retek saláta


Fotó: innen

Maki igyekszik egy alapanyagnak minél több részét felhasználni főzések során. Íme egy olcsó, tápláló és finom étel receptje; olyan zöldség részeiből készült, amelyek többnyire kidobásra kerülnek.

Daikon retek saláta

Hozzávalók:
- 400 g daikon retek megtisztított héja (julienne-re vágva) - korábbi hámozásból, ha megmaradt, akkor ne dobjuk ki, hanem hasznosítsuk , levele (felaprítva), szára (julienne-re vágva)
- 1 teáskanál tengeri só
- 1 konzerv tonhal, lecsöpögtetve**
- só, szójaszósz, szezámolaj
- egy csipet chili (opcionális)
- 2-3 evőkanál olaj

Tegyük a retek felaprított részeit egy tálba és sózzuk meg. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 1 óráig, de akár fél napig is. Utána szűrjük le a keletkezett folyadékot. Hevítsünk olajat egy serpenyőben és dinszteljük meg a sózott, leszűrt retek részeket a tonhallal együtt néhány perc alatt. Ízesítsük szójaszósszal, sóval és szezámolajjal. Ízlés szerint adjunk hozzá egy kevés chilit. Tálaljuk forrón egy tál rizzsel és zöldség levessel.

** Tonhal elhagyható, ha vegetáriánus verziót szeretnénk készíteni.



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

A daikon retek és a jégcsapretek állítólag ugyanaz. Szerinted is?