2012. február 6., hétfő

Valenti napi programok


Főzni jó. Együtt főzni még jobb. Élményt ajándékozni úgy, hogy abban mindketten részt vettek pedig a legjobb.


Bor & Gasztro óráinkon az alkalomhoz illő borsor mellé - amelyet Kozári István somellier választ ki - Chef Maki készít izgalmas bor falatokat. István elmondása szerint minden egyes alkalmat kísérletként élnek meg Makival és nagyon élvezik, hogy borokat próbálnak ki ételekkel és ahelyett, hogy szabályokról mesélnének hosszasan, megmutatják a vendégeiknek, hogy mi illik mihez. Elmondása szerint nincs szabály, hogy a borhoz az ételt vagy az ételhez a bort választják ki. Együtt dolgoznak, ízekről, karakterekről beszélgetnek és próbálják a legjobb kombinációkat összeállítani Makival. Maki javasol néhány fogást, István pedig néhány bort, amit mindenképpen szeretnének kibontani és megmutatni. Aztán jön az alkudozás. Győzködik egymást, változtatnak a menün, a sorrendeken és néhány nap emailezés, beszélgetés után kialakul az ételsor és hozzá a borok. Általában hat bort terveznek kinyitni egy este, de sokszor előfordul, hogy nem tudnak ellenállni és egy-egy meglepetéspalackot is beiktatnak a sorba.

A február 10-i órán Valentin napra készülődve a rózsaszín színvilág lesz a mérvadó a kiválasztott boroknál, Maki pedig olyan izgalmas ételeket készít az órára, mint az osztriga és spenót gumbo, a pirított karfiol kakaóval és fleur de sel-el vagy a csokoládé trüffel szicíliai pisztáciával és brandyben áztatott szilvával. Igazi ízorgia a szánkban!


Wagner Bea csokoládés órái mindig népszerűek. Beavatja a cheftanoncokat a csokoládé temperálás művészetébe és a bonbon készítés rejtelmeibe. Bea minden egyes bonbonjával a tökéletes ízharmónia elérése törekszik. Prémium kategóriás csokoládékat használ, amelyeket válogatott gyümölcsökkel, fűszerekkel és italokkal párosít. 

A február 11-i órán a cheftanoncok maguk temperálják, formálják majd a csokoládét, rózsás-málnás trüffelt, valamint szív alakú Valentin napi csokoládékat készítenek. Mindenkinek egyéni belátására bízzuk, hogy az elkészült „műveket” azonnal felfalja, vagy szíve választottjának ajándékozza.


A falatkáknak méretük ellenére tudniuk kell mindazt, amit egy szépen megterített asztal mellett ülve elfogyasztott több fogásos díszvacsora menüje. Kaldeneker György szerint az apró ételköltemények legyenek kifejezőek, házilag elkészítettek, kreatívak, és persze figyelemfelkeltőek

A február 11-i órán György diplomáciai vendéglátással foglalkozó szakácsként szerezett tapasztalatait osztja meg a cheftanoncokkal, és számos ötletet ad arra,  milyen harapnivalókkal veheted le vendégeidet a lábukról a farsangi bulin vagy akár egy otthon rendezett állófogadáson, partin. Egy kis ízelítő az óra menüjéből:  édesköményes lazac tatár kapros blinin, grillezett kacsamell céklalekvárral, zsályatempura és bundázott eperszemek fehércsokoládés sajtkrémmel.


** Sok szeretettel várunk Benneteket óráinkon! **

Regisztrálni weboldalunkon tudtok.




Nincsenek megjegyzések: