2011. április 20., szerda

Pa Jun - koreai palacsinta újhagymával


Különleges palacsinta recepttel készültünk, amely egy könnyű ebéd vagy akár egy gyors vacsora része is lehet. A "Pa" koreaiul zöldhagymát jelent. Ez a recept tenger gyümölcseivel készült, de tehetünk bele marhahúst, sertéshúst vagy akár a híres koreai savanyúságot, kimchit is.

Pa Jun - koreai palacsinta újhagymával

Hozzávalók:
- 1/3 csésze fehér rizsliszt
- 1/3 csésze barna rizsliszt
- 1/3 csésze teljeskiörlésű liszt
- 2 db házi tojás
- nagyjából 1/2-1 csésze hideg víz
- 1 db répa, julienne-re szeletelve
- 3 szál zöldhagyma, zöld része 3-4 centi hosszú csíkokra vágva
- egy 3 cm-es friss gyömbérdarab, meghámozva és julienne-re szeletelve
- egy kis csípős chilipaprika darab, kimagozva, julienne-re szeletelve
- 1/2 csésze tenger gyümölcsei keverék (opcionális)
- só és bors
- egy kevés olaj

Egy tálban keverjük össze a különböző fajtájú liszteket. Adjuk hozzá a tojásokat, és adagoljunk a keverékhez kevés vizet apránként, amíg tejszínhez hasonló sűrűségű, sima tésztát kapunk. Fűszerezzük, és adjunk hozzá minden zöldséget, valamint a tenger gyümölcsei keveréket. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, és merjünk bele annyi tésztát, hogy 5 cm-es palacsintákat kapjunk. Közepes lángon süssük őket addig, amíg aranybarnák lesznek mindkét oldalukon. Tálaljuk shoyu szójaszósz, rizsecet, chili és pirított szezámolaj keverékéből készült szósszal.


Nincsenek megjegyzések: