Igen színes tavaszi órarendet állítottunk össze nektek és ez még bővülni fog! Lesznek meglepetések. De lássuk, kik teszik izgalmassá milyen órákkal az új tavaszi szemesztert...
Maki óráin találkozhattok sok-sok újdonsággal. Haladó késtechnika óráján a japán kések világába kalauzolja a cheftanoncokat. Előkerül a csirkefogó óra is, amely korábban a pasik körében volt népszerű. Lesz romantikus Valentin napi Bor & Gasztro februárban, amelyre Kozári István somellier választja a borokat, Maki pedig elkészítik az izgalmas bor falatokat. Valentin napon sok pár koccint kapcsolatukra, nálunk megtudhatod, hogy mihez mit érdemes inni, vagy inkább mihez mit érdemes enni. Tanulóink az órán megismerik a különböző borfajtákat, ízlelés technikákat, és az ételpárosítás legfontosabb alapelveit. Februárban lesz Új vegetáriánus és Délkelet-ázsiai utcai finomságok óra is, amelyen Maki a délkelet-ázsiai utcák lüktető forgatagába repít el a résztvevőket. A valóságban ilyen helyeken tömeg veszi körül a kis utcai árusítókocsikat. Maki segítségével megismerkedhetünk az ázsiai kulináris világ egy izgalmas szegletével.
Újdonságnak számít a japán tapas ételeket bemutató Izakaya óra, amelyen a japán bor- és sörkorcsolyák világába kalauzolja el Maki a cheftanoncokat. A kurzust követően biztosan nem okoz majd fejtörést, hogy mivel dobhatsz fel egy baráti borozgatást/sörözgetést "japán módra". Márciusban az obentot, vagyis a japán piknik dobozkákat és tartalmukat ismerhetik meg jobban és készíthetik el a cheftanoncok. Az obento végigkíséri minden japán életét. A gyerekek iskolába, az öltönyös üzletemberek munkahelyükre sietnek színes ételhordó dobozkáikkal. Obento kerül a cseresznyefavirágzást vagy éppen lombhullást ünneplő csoportok piknik asztalaira is. A kurzus során Maki jó néhány bevált családi obento receptjét osztja meg veletek, melyek a ti uzsonnáitokat, utazásaitokat, a baráti piknikeket, vagy a családi kirándulásokat is színesebbé tehetik. Izgalmasan hangzik, ugye?
Maki óráin találkozhattok sok-sok újdonsággal. Haladó késtechnika óráján a japán kések világába kalauzolja a cheftanoncokat. Előkerül a csirkefogó óra is, amely korábban a pasik körében volt népszerű. Lesz romantikus Valentin napi Bor & Gasztro februárban, amelyre Kozári István somellier választja a borokat, Maki pedig elkészítik az izgalmas bor falatokat. Valentin napon sok pár koccint kapcsolatukra, nálunk megtudhatod, hogy mihez mit érdemes inni, vagy inkább mihez mit érdemes enni. Tanulóink az órán megismerik a különböző borfajtákat, ízlelés technikákat, és az ételpárosítás legfontosabb alapelveit. Februárban lesz Új vegetáriánus és Délkelet-ázsiai utcai finomságok óra is, amelyen Maki a délkelet-ázsiai utcák lüktető forgatagába repít el a résztvevőket. A valóságban ilyen helyeken tömeg veszi körül a kis utcai árusítókocsikat. Maki segítségével megismerkedhetünk az ázsiai kulináris világ egy izgalmas szegletével.
Újdonságnak számít a japán tapas ételeket bemutató Izakaya óra, amelyen a japán bor- és sörkorcsolyák világába kalauzolja el Maki a cheftanoncokat. A kurzust követően biztosan nem okoz majd fejtörést, hogy mivel dobhatsz fel egy baráti borozgatást/sörözgetést "japán módra". Márciusban az obentot, vagyis a japán piknik dobozkákat és tartalmukat ismerhetik meg jobban és készíthetik el a cheftanoncok. Az obento végigkíséri minden japán életét. A gyerekek iskolába, az öltönyös üzletemberek munkahelyükre sietnek színes ételhordó dobozkáikkal. Obento kerül a cseresznyefavirágzást vagy éppen lombhullást ünneplő csoportok piknik asztalaira is. A kurzus során Maki jó néhány bevált családi obento receptjét osztja meg veletek, melyek a ti uzsonnáitokat, utazásaitokat, a baráti piknikeket, vagy a családi kirándulásokat is színesebbé tehetik. Izgalmasan hangzik, ugye?
A Makifoodnál újoncnak számító, de nagy népszerűségnek örvendő mexikói-olasz származású Patricio továbbra is a mexikói konyhát népszerűsíti februárban és márciusban is egy-egy órával.
Rezi György szintén új vendégtanár nálunk, amúgy pedig a Serpenyős Vendéglőt vezeti. Januárban melengető ételeket, februárban egy vasárnapi lakomát készíthettek vele, márciusi óráján pedig a húsvétra készíti fel a cheftanoncokat.
Wagner Bea, a Keserédes csokibolt tulajdonosa "bűnözésre" csábítja a hallgatókat óráján. Januárban fantasztikus bonbonokat fog készíteni, februárban Valentin napra készíthettek vele nyalánkságokat, márciusban pedig húsvétra fogtok készülődni mennyei finomságokkal. Olyan órák ezek, amelyeken a kuktáknak kevesebbet kell mosogatniuk, mert még a fakanalat is lenyalja valaki. :)
Kaldeneker György, a Lekvárosház tulajdonosa, régi motoros a Makifood csapatában. Gyuri diplomáciai vendéglátással foglalkozó szakácsként szerezett tapasztalatait osztja meg a cheftanoncokkal februári óráján, és számos ötletet ad arra, milyen harapnivalókkal veheted le vendégeidet a lábukról a farsangi bulin. Gyuri szerint az apró ételköltemények legyenek kifejezőek, házilag elkészítettek, kreatívak, és persze figyelemfelkeltőek. Márciusban a korábbi népszerűségnek örvendő Hal a pácban óráján a tengeri halak fogyasztását népszerűsíti és olyan elkészítési módokkal teszi változatossá a fogásokat, amelyek mindenkinek a kedvencévé fognak válni.
Raj Ráhel szintén régóta erősíti a Makifood csapatát. Januárban és márciusban tart egy-egy órát - Ráhel asztala -, amelyen bemutatja, hogy rohanó világunkban hogyan álljunk meg egy percre és üljünk le a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait árulja el szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve.
***
Óráink időpontjairól, a jelentkezés módjáról weblapunkon tájékozódhattok!
Várunk benneteket sok szeretettel!
Rezi György szintén új vendégtanár nálunk, amúgy pedig a Serpenyős Vendéglőt vezeti. Januárban melengető ételeket, februárban egy vasárnapi lakomát készíthettek vele, márciusi óráján pedig a húsvétra készíti fel a cheftanoncokat.
Wagner Bea, a Keserédes csokibolt tulajdonosa "bűnözésre" csábítja a hallgatókat óráján. Januárban fantasztikus bonbonokat fog készíteni, februárban Valentin napra készíthettek vele nyalánkságokat, márciusban pedig húsvétra fogtok készülődni mennyei finomságokkal. Olyan órák ezek, amelyeken a kuktáknak kevesebbet kell mosogatniuk, mert még a fakanalat is lenyalja valaki. :)
Kaldeneker György, a Lekvárosház tulajdonosa, régi motoros a Makifood csapatában. Gyuri diplomáciai vendéglátással foglalkozó szakácsként szerezett tapasztalatait osztja meg a cheftanoncokkal februári óráján, és számos ötletet ad arra, milyen harapnivalókkal veheted le vendégeidet a lábukról a farsangi bulin. Gyuri szerint az apró ételköltemények legyenek kifejezőek, házilag elkészítettek, kreatívak, és persze figyelemfelkeltőek. Márciusban a korábbi népszerűségnek örvendő Hal a pácban óráján a tengeri halak fogyasztását népszerűsíti és olyan elkészítési módokkal teszi változatossá a fogásokat, amelyek mindenkinek a kedvencévé fognak válni.
Raj Ráhel szintén régóta erősíti a Makifood csapatát. Januárban és márciusban tart egy-egy órát - Ráhel asztala -, amelyen bemutatja, hogy rohanó világunkban hogyan álljunk meg egy percre és üljünk le a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait árulja el szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve.
***
Óráink időpontjairól, a jelentkezés módjáról weblapunkon tájékozódhattok!
Várunk benneteket sok szeretettel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése