2013. február 21., csütörtök

2013-as tavaszi-nyári szemeszterünk újdonságai

A 2013-as tavaszi-nyári szemeszterünk nagyon izgalmasan indult. Az órarendünk folyamatosan frissül, amint az új tanárainkkal egyeztetni tudjuk az időpontokat. Nagy az érdeklődés Makinak az ázsiai órái iránt is, így szükség volt újabb órák beillesztésére az órarendbe. 

Lássuk az újdonságokat...

Hétköznapi vacsorák újragondolva - Sárdi Dániellel, 2013. február 25.
Megmaradt egy kevés krumplipüré, túl sok tésztát főztél, vagy nem tudsz mit kezdeni a leveszöldséggel? Nehéz munkanap utáni fáradt este és az időhiány sem jelenthet akadályt Daninak, hogy megmutassa, mit lehet kezdeni a maradékokkal, hogyan lehet őket újravarázsolni úgy, hogy utána mindenki megnyalja mind a tíz ujját. Tervezett menü: Takarítsuk ki a hűtőt leves (téli zöldségleves, csirke alaplével, mexikói és marokkói ízvilággal), Waldorf saláta újraértelmezve (maradék sült húsok felhasználása), Zöldség croquette (maradék főtt zöldségek felhasználása), Varga béles (maradék cérnametélt felhasználása), vaníliamártással.


Gluténmentes desszertek - Márk Szonjával, 2013. február 28.
Szonja bemutatja, hogy nem kell feltétlenül a gluténmentes lisztkeveréket lekapni a közért polcáról, hanem tudatosan válogatva a lisztek között, sokféleképpen és változatosan lehet gluténmentes desszertet készíteni. Az órára nem csak azoknak érdemes eljönniük, akik rákényszerülnek a gluténmentes diétára, hanem azoknak is, akik a megszokottakon kívül más liszt- és gabonafajtákkal is szívesen megismerkednének az egészséges táplálkozás jegyében. Tervezett menü: Lisztnélküli málnás csokoládétorta, Mandulás financier borban főtt fügével, Kókuszos tápiókapuding édes-savanyú ananászkockával, Quinoakeksz.

Tavaszi cupcake - Márk Szonjával, 2013. március 20.
Szonja bebizonyítja, hogy a cupcake nemcsak egy látványos sütemény, de finom is! Színes ételfesték helyett fantáziát és sok gyümölcsöt teszünk bele, hogy igazi tavaszi desszertet kapjunk. Locsolóajándéknak is kiváló.

Fotó: Márk Szonja

Főzzünk be együtt! - Sárdi Dániellel, 2013. március 21, április 18, május 11, június 8.
Befőznél, de félsz, hogy megromlik? Nincsen önbizalmad, hogy nekiugorj? Tarts velünk, és főzzünk be együtt! A cheftanoncokat Sárdi Dani fogja megtanítani a 100% tartósítószermentes befőzés trükkjeire.

Tavaszi nagytakarítás - Poór Balázzsal, 2013. március 25.
Ha tavasz, akkor a méregtelenítés és a regenerálódás a cél. Nem tudod, hogyan csináld? Segítünk! Poór Balázs oktatónk olyan menüt állít össze a tavasszal megjelenő zöldségekből, gyümölcsökből, amely segítségével rendbe tehetjük a téli időszakban édességekkel, nehéz ételekkel megterhelt májunkat, vesénket, szervezetünket.

Flexiteriánus - Makival, 2013. április 19.
Általában húsmentesen étkezel, de néha szívesen elcsábulsz egy-egy húsételre is? Fejtörést okoz egy vegetáriánus barát vagy családtag vendéglátása? Szeretnél kevesebb húst fogyasztani, ám nincs ötleted, mit ehetnél helyette? Chef Maki a húsos és vegetáriánus formában egyaránt elkészíthető fogások rejtelmeibe vezeti be hallgatóit. És nehéz dolga lesz a húsevőknek, mert a korábbi órák tapasztalatai azt mutatják, hogy Maki húsmentes fogásai verhetetlenek!

Piték a nagyvilágból - Márk Szonjával, 2013. május 23.
Mindenki másképp csinálja: francia, amerikai és magyar piték a tavaszi gyümölcsök örömére. A tanfolyamon Szonja ad útmutatót a cheftanoncok számára, hogyan készülnek a világ legfinomabb pitéi.

Sütés nélküli sütemények - Márk Szonjával, 2013. június 14.
A nagy melegben ugyan kinek van kedve bekapcsolni a sütőt?! Ne aggódj, nassolni így is lehet! Márk Szonja megmutatja, hogy van, ami jegesen a legjobb!


Színes órarendünkből természetesen nem maradt ki az örök rangadó Alap késtechnika, Hagyományos francia cukrászat, Délkelet-ázsiai utcai finomságok, Nemzetközi zsidó konyha és Sushi workshop óráink sem. Ezenkívül lesz Húsvéti lakoma bűntudat nélkül, Obento - japán piknik, Ázsiai tésztagyár (közkívánatra újra!), Tengernyi finomság és Japán házi konyha.

És ha ezektől még mindig nem éheztél meg, akkor gyere el valamelyik Húsmentes Hétfői Vacsora Klubunkba, amelyen kinyitjuk a húson túli univerzum bőségkosarát, és jóllakatunk minden vendéget. Kiderül majd, hogy egyáltalán nem áldozat néha nem húst enni, illetve, hogy a vega konyha bőven a rántott sajton túl kezdődik, és annál jóval izgalmasabb dolgokat tartogat számunkra. Maki mellett minden alkalommal egy ismert meglepetés házigazdája is lesz az esteknek (csak, hogy néhányat említsünk: Köböl Anita - Egészségmánia című TV műsor vezetője, Nemes Attila a Based on Pig projektvezetője). A közös vacsora közben beszélgetünk velük, egymással, az ételekről és az életről.

Regisztrálni bármelyik óránkra/vacsorára weboldalunkon tudsz!

Sok szeretettel várunk benneteket!


Nincsenek megjegyzések: