2011. március 17., csütörtök

Makifood segélyakció a japán földrengés áldozatainak megsegítésére


A Japánban történt szomorú események - földrengés, cunami, atomerőmű katasztrófa - miatt a Makifood Főzőiskola elhatározta, hogy adománygyűjtést szervez az ország, az emberek megsegítésére. Maki családja jelenleg is Japánban tartózkodik és épp a család délre költöztetésén, evakuálásán dolgoznak. 

Rengetegen világszerte - bloggerek, cégek, szervezetek, magánszemélyek, intézmények - gyűjtést szerveznek, így úgy gondoltuk, hogy mi is elindítunk egy adománygyűjtési vonalat a Vöröskereszt javára. A 2011. március 19-i szombati Sushi workshop órának a teljes bevételét felajánljuk. A workshopra még 4 helyünk van és várjuk azok jelentkezését, akik az órára való jelentkezésükkel nemes célt is szolgálnának. 

Várjuk emailben (zita.nagy@makifood.com) azok jelentkezését is 2011. március 31-ig, akik egy apró hozzájárulással szeretnék támogatni a katasztrófa sújtotta övezet áldozatait. Az adatok nem pontosak, de az biztos, hogy több ezren haltak meg, rengetegen pedig eltűntek. A Japán Vöröskeresztnek 115 csapata segít a helyszínen; tegnap pedig hét ország vöröskeresztes szakembereiből és a Nemzetközi Vöröskereszt képviselőiből álló szakértő csapat utazott Japánba. A csapatok tagjai elsősegélyt, orvosi, egészségügyi ellátást, pszichoszociális támogatást nyújtanak, szükségletfelmérést végeznek az érintett területeken. A Magyar Vöröskereszt a gyűjtésből befolyó pénzt, az alapellátás és az alapvető szolgáltatások biztosítására fordítja, ide tartozik az élelmiszer- és vízellátás, a szennyvízkezelés, tisztálkodási eszközök, valamint az egészségügyi ellátás biztosítása a japán földrengés bajbajutottjai számára.

"Az élet egyik legszebb jutalma, hogy miközben az ember másokon segít, egyben önmagán is segít." (Ralph Waldo Emerson)

Köszönjük támogatásotokat!

******

Szomorú képek a Boston / Big Picture oldalán:
Massive earthquake hits Japan
Japan: earthquake aftermath
Japan: Vast devastion
Japan: New fears as the tragedy deepens
Japan: Continuing crisis


Nincsenek megjegyzések: