Szárított paradicsomos focaccia
Múlt héten csütörtökön megtartottuk első Mindennapi kenyerünk óránkat Kaldeneker Gyuri vezetésével. A tanoncok finomabbnál finomabb és ropogósabbnál ropogósabb kenyérféléket sütöttek, amelyekhez készült fokhagymás padlizsánkrém is, így volt mit a kenyerekre kenni a vajon és olívaolajon kívül. Mindenki kivette részét a dagasztásból, gyúrásból, formázásból. Amikor pedig a finomságok éppen keltek, Gyuri leült a tanoncokkal és megbeszélték a kenyerek világának minden csínját-bínját.
Az alábbi menü készült el az órán:
* Feta sajtos, rozmaringos kenyérkék cserépben sütve
* Vadrizses kenyér
* Rozmaringos, olajbogyós, szárított paradicsomos focaccia
* Angol muffin vagy pogácsa.
Az angol muffin az angolok délutáni tea szertartásának fontos "kelléke", amely 3-4 óra között történik. A teát tejjel isszák, mellé pedig ezt az angol muffint tálalják clotted cream-mel és jam-mel. A clotted cream nagyon sűrű tejszín, amit a vaj helyet használnak. A teát mindig egy mini porcelán kannában szolgálják fel, természetesen tejjel, külön egy kis kancsóban. A tea, tej, muffin/pogácsa, clotted cream és jam együttes neve a cream tea.
Gyúrás
Az alábbi menü készült el az órán:
* Feta sajtos, rozmaringos kenyérkék cserépben sütve
* Vadrizses kenyér
* Rozmaringos, olajbogyós, szárított paradicsomos focaccia
* Angol muffin vagy pogácsa.
Az angol muffin az angolok délutáni tea szertartásának fontos "kelléke", amely 3-4 óra között történik. A teát tejjel isszák, mellé pedig ezt az angol muffint tálalják clotted cream-mel és jam-mel. A clotted cream nagyon sűrű tejszín, amit a vaj helyet használnak. A teát mindig egy mini porcelán kannában szolgálják fel, természetesen tejjel, külön egy kis kancsóban. A tea, tej, muffin/pogácsa, clotted cream és jam együttes neve a cream tea.
Angol muffin vagy pogácsa
Fontos a hozzávalók pontos kimérése
Feta sajt
Előkészület
Vadrizses kenyér kelesztésre vár
Megkelt vadrizses kenyér, irány a sütő
Megkelt feta sajtos, rozmaringos kenyérkék cserépben
Ropogott a kenyér a kés alatt :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése