2010. november 30., kedd

Sok kicsi sokra megy


Úgy gondoljuk már sokak előtt ismert a Sok kicsi akciója. Idén is érdemes ringbe szállni a nyereményekért. Tavaly a Gyermekétkeztetési Alapítvány segítségével jutottak el az adományok, hat rászoruló, éhező családhoz úgy, hogy egy éven keresztül havi 25.000 Ft értékben vásárolhattak élelmiszert maguknak a családok és erről számlákkal kellett elszámolniuk az alapítvány felé. Elgondolkodtató családtörténetekről, megható sorsokról olvashattunk. Tényleg könnyes lett a szemünk. Amíg mi mindennap főzünk, sütünk valamit, addig akadnak olyan családok, akiknél nem kerül se ebéd, se vacsora az asztalra. Ezeknek a családoknak nagyon sokat segített az étkezésük megváltoztatásában a felajánlott havi összeg.

Az idén a Sok kicsi akciójával a minőségi életre teljesen esélytelen, mélyszegénységben élő, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű Hajdú-Bihar megyei családok javára adakozhattok úgy, hogy vesztek 1.000 Ft-os sorsjegyeket. A jegyek árából befolyó összeggel az Igazgyöngy Alapítvány, ezen belül is L.Ritók Nóra (az alapítvány alapítója) segít majd a nyomorban élő családoknak. Támogatásotokért cserébe nyereményjátékban vehettek részt. A tavalyi akcióval megegyezően idén is 15 gasztroblogger és 15 szervezet, cég tesz különböző gasztronómiai ajándékcsomag vagy programjellegű felajánlásokat, amelyekre az 1.000 Ft-os sorsjegyekkel "pályázhattok".

A rengeteg izgalmas nyeremény közül a Sok kicsi honlapján lehet válogatni 2010. december 1 és 14 között. A sorsolást pedig december 21-én tartják majd.

A Makifood Főzőiskola által felajánlott nyeremény: három személy (barátok, családtagok) részt vehet Chef Maki egyik alap késtechnika óráján, ahol a vágás, aprítás, helyes késhasználat rejtelmeibe vezeti be majd őket Maki.

Okozzunk boldog perceket azoknak, akiknek tényleg szükségük van a mi segítségünkre. "Megdöbbentő, hogy egy látszólag jelentéktelen cselekedet vagy esemény miként képes egész életeket megváltoztatni." (William Paul Young)

További információ a Sok kicsi honlapján.


Nincsenek megjegyzések: