Chef Maki összeállította a szeptember 23-i Új vegetáriánus óra menüjét. Tex-Mex ételeket fognak készíteni a cheftanoncok Makival közösen. A Tex-Mex kifejezés az Egyesült Államokból indult el néhány száz éve és konkrétan Texas és Mexikó kezdőbetűiből állt össze. A texasi, dél-nyugat amerikai és a mexikói konyha keveredéséből alakult ki és igen nagy népszerűségnek örvend azon a környéken. Maki azért is ismeri nagyon jól ezt a konyhát, mert az első diplomáját Texasban szerezte, így jó néhány évet eltöltött az USA-nak ezen a részén.
Íme a menü:
1. Vegán kukorica krémleves korianderrel és tortilla chips-szel
2. Sajtos polenta tamale
3. Vegán fajita saját készítésű teljeskiörlésű tortillával
4. Tofu tejföl
5. Avokádó és füge salsa
6. Rizs és bab
7. Mexikói csokoládé fagylalt (tartalmaz tejterméket és tojást)
A menüből talán a tamale lehet ismeretlen, ami egy tradicionális latin-amerikai étel, masa-ból (keményítőben gazdag kukorica alapú tészta) készül, amit megpárolnak vagy megfőznek egy levélbe csomagolva. A csomagolást az étel elfogyasztása előtt el kell távolítani. A tamale megtölthető hússal, sajttal, zöldségekkel és chilivel a szezonalitást figyelembe véve.
Van még néhány helyünk, jelentkezzetek, hogy le ne maradjatok erről a fantasztikus menüről!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése