2009. december 14., hétfő

Nők Lapja Konyha karácsonyi vacsora

December 7-én a Nők Lapja Konyha stábja a Makifoodnál ünnepelte a karácsony közeledtét. Maki ázsiai gyorsételekkel készült, a tálalt menü a következő fogásokat tartalmazta:

Pa-Jun: koreai palacsinták újhagymával
Gőzölt húsgombócok édes rizs köpenyben
Rák tamarind pácban, salátaágyon, friss mangóval
Currys csirkemájpástétom gránátalmasziruppal
Misos diópástétom házi kenyérrel
Csirke satay mogyorós-kókusztejes szósszal
Nyári tekercsek csirkével, friss zöldségekkel
Zöld teás piskótatekercs

A harapnivalókhoz Miklós Csabi kézműves borait kóstolgatták a vendégek, a borok remekül kiegészítették a Maki által összeállított, változatosan fűszerezett és izgalmas menüt.
A vacsora interaktív részeként a résztevők a nyári tekercset maguk készíthették el, akár csirkés, akár vegetáriánus változatban. Senkit sem engedtünk haza anélkül, hogy legalább egy tekercset ne állított volna össze. :) A tekercs alapja rizspapír, amit vízben felpuhítunk, majd julienne-re vágott zöldségekkel (sárgarépa, pritaminpaprika, uborka, újhagyma), friss korianderrel és akár csirkehússal is tölthetünk. A kész tekercs feketebab szószba mártogatva a legfnomabb.

A magazin csapatának tagjai között olyan népszerű szakácsok/gasztrobloggerek is ellátogattak hozzánk, mint Bereznay Tamás, Lajos Mari, Mautner Zsófi és Vrábel Kriszta, így a falatozás mellett egy kis szakmai tapasztalatcserére is volt lehetőség a Makifoodnál.

Nincsenek megjegyzések: