Mielőtt elmegyünk pihenni, feltöltődni, aztán nagy erővel az őszi szemesztert megtervezni, megszervezni, ajánlunk neked egy kihagyhatatlan akciót. Ha két jegyet veszel bármelyik óránkra (2012. május és június), akkor a második jegy árából 50%-os árengedményt kapsz! A készlet a szabad helyek erejéig tart! Ha élni szeretnél a lehetőséggel, jelentkezz emailben a makifood@gmail.com címen (a tárgyba írd be: nyári ajánlat). Íme egy kis ízelítő, hogy mivel várunk...
Diabetes konyha - Segítség diabeteses lettem! - 2012. május 28.
Inzulin rezisztencia és a hozzá kapcsolódó tünetek (terhességi diabetes, nőgyógyászati panaszok). Hogyan tudsz küzdeni a diabetes járvány ellen a konyhában? Mit tudsz tenni önmagad és a családod egészségéért, gyermekeid védelméért? Gyere el, és választ kapsz ezekre a kérdésekre Poór Balázstól, aki a kínai gyógyítókonyha szakértője és a Central European Traditional Chinese Medicine Association okleveveles tagja.
Az óra tervezett menüje: Reggeli barna rizs mákkal párolt körtés mártással, Zöldséges klub szendvics növényi pástétommal salátával, Fafülgombás zöldségleves árpa betéttel, Mandulás cukkini barna rizzsel, Zöldsaláta növényi joghurt dresszinggel, Almás köles pite.
Ráhel asztala - 2012. május 31.
Ráhel fontosnak tartja, hogy rohanó világunkban is megálljunk egy percre, és leüljünk a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait árulja el, szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve. A kurzusról bővebben egy korábbi blogbejegyzésünkben olvashatsz.
Az óra tervezett menüje: Hagymás tojás füstölt lazaccal avokádóval, Bazsalikomos gefilte fis, Diós hal mazsolás rizzsel, Húskugli zöld spárgás, füstölt libamelles rizottóval, Gyömbéres mandulás mézes sütemény.
Alap késtechnika - 2012. június 2.
Tanuld meg élesíteni és használni a szakács kést, akár egy profi. Vágj és szeletelj teljesen egyforma julienne-t és brunoise-t. Az alábbi linkekre kattintva gasztrobloggerek élménybeszámolóit olvashatod: Fűszer és Lélek, Á la carte Kuliniária és Moksha.
Sushi workshop - 2012. június 8.
Több éves ellenállását megtörve sikerült Chef Makit rávennünk, hogy indítson egy speciális sushi workshopot. A sushi eredeti jelentése ízesített rizs. A workshop résztvevőjeként megtanulod a különböző sushi formák elkészitését. Ne számíts arra, hogy olyan sushit készítesz az órán, ami a hazai éttermekben kapható!
Az óra tervezett menüje: Umekyu soba sobasushi (Soba uborkával és savanyú szilvával - tekercs), Temarisushi (Lazac kapribogyóval "labdák"), Gomokusushi (Lótuszgyökér, répa, kanpyo, zöld levelek, aprított tojás, rák), Friss angolna sajtolt sushi.
Diabetes konyha - Segítség diabeteses lettem! - 2012. május 28.
Inzulin rezisztencia és a hozzá kapcsolódó tünetek (terhességi diabetes, nőgyógyászati panaszok). Hogyan tudsz küzdeni a diabetes járvány ellen a konyhában? Mit tudsz tenni önmagad és a családod egészségéért, gyermekeid védelméért? Gyere el, és választ kapsz ezekre a kérdésekre Poór Balázstól, aki a kínai gyógyítókonyha szakértője és a Central European Traditional Chinese Medicine Association okleveveles tagja.
Az óra tervezett menüje: Reggeli barna rizs mákkal párolt körtés mártással, Zöldséges klub szendvics növényi pástétommal salátával, Fafülgombás zöldségleves árpa betéttel, Mandulás cukkini barna rizzsel, Zöldsaláta növényi joghurt dresszinggel, Almás köles pite.
Ráhel asztala - 2012. május 31.
Ráhel fontosnak tartja, hogy rohanó világunkban is megálljunk egy percre, és leüljünk a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait árulja el, szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve. A kurzusról bővebben egy korábbi blogbejegyzésünkben olvashatsz.
Az óra tervezett menüje: Hagymás tojás füstölt lazaccal avokádóval, Bazsalikomos gefilte fis, Diós hal mazsolás rizzsel, Húskugli zöld spárgás, füstölt libamelles rizottóval, Gyömbéres mandulás mézes sütemény.
Keserédes csokigyár: Bonbon készítés - 2012. június 2.
Wagner Bea chocolatier a belga Csokoládé Akadémián leste el a szakma fortélyait, 2009 óta pedig Keserédes nevű csokoládéboltjában saját csokoládé és bonbon válogatásaival kényeztet bennünket. Az órán a cheftanoncok maguk temperálják, formálják a csokoládét és elkészítik saját öntött bonbonjaikat különféle töltelékekkel. Mindenkinek egyéni belátására bízzuk, hogy az elkészült „műveket” azonnal felfalja, vagy szeretteinek ajándékozza. A Keserédes honlapján többet olvashatsz a csokoládékészítő mesterről és csokoládéiról.
Az óra tervezett menüje: Csokoládé temperálás, Rózsaborsos fehér csokoládé bonbon szilikon formában készítve, Mandulamarcipán étcsokoládéban, Mézes-málnás étcsokoládés ganache polikarbonát formában készítve.
Alap késtechnika - 2012. június 2.
Tanuld meg élesíteni és használni a szakács kést, akár egy profi. Vágj és szeletelj teljesen egyforma julienne-t és brunoise-t. Az alábbi linkekre kattintva gasztrobloggerek élménybeszámolóit olvashatod: Fűszer és Lélek, Á la carte Kuliniária és Moksha.
Sushi workshop - 2012. június 8.
Több éves ellenállását megtörve sikerült Chef Makit rávennünk, hogy indítson egy speciális sushi workshopot. A sushi eredeti jelentése ízesített rizs. A workshop résztvevőjeként megtanulod a különböző sushi formák elkészitését. Ne számíts arra, hogy olyan sushit készítesz az órán, ami a hazai éttermekben kapható!
Az óra tervezett menüje: Umekyu soba sobasushi (Soba uborkával és savanyú szilvával - tekercs), Temarisushi (Lazac kapribogyóval "labdák"), Gomokusushi (Lótuszgyökér, répa, kanpyo, zöld levelek, aprított tojás, rák), Friss angolna sajtolt sushi.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése