2012. május 17., csütörtök

Food Revolution Nap és egy értékes Makifood nyereményjáték



Jamie Oliver neve biztosan mindenkinek ismerősen cseng. Néhány éve belevágott Food Revolution, vagyis étel forradalom programjába, melynek célja először a gyermek étkeztetés megreformálása volt. Az idei programjával azonban a világ összes országához, bolygónk összes lakójához intézte felhívását. Íme a videója: 


A 2012. május 19-i Food Revolution Nap először kerül megrendezésre a világon. Ennek a napnak  a keretében a világon több tízezer ember fog részt venni olyan rendezvényeken, ahol segítséget és útmutatást kapnak ahhoz, hogy miként lehet megelőzni helyes ételválasztással a táplálkozásunk okozta betegségeket, hogyan lehet egészségesebben főzni, sütni és enni és nem utolsó sorban a főzés örömét hirdeti a világméretű rendezvény! Május 19-ig bárki csatlakozhat önkéntesként a Food Revolution Day mozgalomhoz az erre felállított weboldalon keresztül: szervezhet vacsora-partit vagy pikniket a családjának, barátainak, esetleg cégtulajdonosok, éttermek, iskolák segítségével nagyobb, a  helyi közösség számára is elérhetővé téve az étvágygerjesztő programokat. Mostanra már 57 országból regisztráltak különböző eseményeket az egész napos rendezvényre!


A Food Revolution Nap magyarországi nagykövete Povodör Judit. Ő indította el a szervezést és fogja össze a szálakat. Neki és néhány önkéntesnek köszönhetően Budapesten is több kisebb-nagyobb rendezvény, ingyenes nyílt nap, gyermekeknek és felnőtteknek szóló program várja majd az érdeklődőket (néhány a sok közül: Napos Oldal Vegetáriánus Étteremben kókuszgolyó készítés, kerekasztal beszélgetés; Csörsz utcai biopiacon dietetikai tanácsadás, vetélkedők, gyerekprogramok; Nyersétel Akadémián családi nap; Mannatural Ételbárban kóstolóval egybekötött tortakészítő workshop; Fruccola szervezésében pedig utcabál). Ezekről a Food Revolution Hungary Facebook oldalán lehet tájékozódni, valamint a csatlakozott partnerek és a média által is értesülhet a nagyközönség.

Természetesen főzőiskolánk is támogatja a kezdeményezést és nyereményjátékunkkal egy szerencsés részt vehet a Makifood Főzőiskola egyik óráján.

A játék szabályai:
1. Csatlakozz a "Gasztro-forradalom a Konyhádban" eseményhez az Facebook-on keresztül.
2. Május 19-én készítsd el az Food Revolution Day menüdet az FRD irányelvei alapján (friss hozzávalók felhasználása, feldolgozott élelmiszerek elhagyása).
3. Május 19-én éjfélig töltsd fel a legjobban sikerül képedet (max. 3 db) az esemény oldalára neveddel, az étel nevével és az alapanyagok felsorolásával és küldd el a foodrevbudapest@gmail.com email címre is.

Chef Maki a feltöltött ételek képei közül a "legjobb vegán étel"-t fogja díjazni!

Várjuk a képeket és hajrá!


Nincsenek megjegyzések: