2012. március 7., szerda

Vigyázz-Kész-Itt a Tavasz


 Kép: innen

Mi kell egy igazi kényeztető hosszú hétvégéhez? Most biztosan rávágjátok, hogy két párizsi repülőjegy, vagy legalább három éjszaka valami jó vidéki wellness hotelben. Mi viszont arra bíztatunk minden itthon maradót, hogy nézzen körül, csodálkozzon rá a városra, lézengjen, örüljön a tavasznak. Ajándékozzuk meg magunkat, élvezzük, hogy a nap egyre gyakrabban melenget, élvezzük ezt az energiát és azt, hogy végre ledobhatjuk a sapkát, sálat és kesztyűt. A természet egyre színesebb lesz, megjelennek a tavasz első hírnökei a piacokon is. A közelgő hosszú hétvégén gyertek el hozzánk főzni is, kikapcsolódni néhány órára, elmerülni az ízek rejtelmeibe, a finom illatokba, hogy a végén jutalomképpen egyetek valami izgalmasan lehengerlőt. A hosszú hétvége óráin a kikapcsolódás mellé egy 2000 Ft-os ajándékutalvány jár, amit 2012. június 30-ig lehet felhasználni!



Obento - japán piknik - 2012. március 16., 18:00 - 21:00
Japánban a cseresznyefavirágzás a tavasz egyik legfontosabb ünnepe, öltönyös úriemberek, fiatalok, gyerekes családok, baráti társaságok sietnek színes ételhordó dobozkáikkal a szabadba, hogy aztán ezekből a kis obento dobozokból terülj-terülj asztalkám varázsolódjék a piknik asztalokra, pokrócokra is. Az órán Chef Maki jó néhány bevált családi obento receptjét osztja meg Veletek, melyek színesebbé tehetik a Ti uzsonnáitokat, utazásaitokat, a baráti pikniket, vagy a családi kirándulásokat is. Van annál jobb, mint a fetrengeni a napos réten, falatozni, iszogatni, nevetni, és hallgatni a madarakat?
Az óra tervezett menüje: Sanshoku onigiri (Rizs labdák 3 színben), Hourensou no tamagoyaki (Japán omlett spenóttal), Mini skót tojás, Ninjin no gomaae (Répa és szezám saláta), Amagara torisoboro (Édes-sós darált csirke), Asazuke (Gyors savanyított zöldségek), Kinpira (Pirított gyökérzöldségek), Broccoli no hamumaki (Párolt brokkoli sonkával).


Keserédes csokigyár: húsvéti nyalánkságok - 2012. március 17., 10:00 - 13:00
Mindjárt itt a húsvét, az üzleteket elárasztják a csoki nyulak, bárányok, tojások, és ezek mutációi. Ha a kapható 4890 féle csoki láttán mégis támad egy kis hiányérzetetek, itt a helyetek Wagner Bea húsvéti óráján, ahol saját csokinyúl, csokinyalóka, és tojáslikőrös bonbonkosárka is készül, azt pedig mindenkinek a lelkiismeretére bízzuk, hogy az elkészült műveket azonnal felfalja, vagy szeretteinek ajándékozza. Wagner Bea chocolatier a belga Csokoládé Akadémián leste el a szakma fortélyait, néhány éve pedig csokoládéboltjában, a Keserédesben saját készítésű csokoládé és bonbon válogatásaival kényezteti a hozzá betérőket.
Az óra tervezetett menüje: Csokoládé temperálás, Csokitojás, csokinyuszi - üreges formák öntése, Pisztáciás húsvéti formák, Tömör csokiforma öntése, Locsolóajándék - csokoládé nyalóka, Tojáslikőrös bonbonkosárka.

Hal a pácban - 2012. március 17., 14:00 - 17:00
Itt a tavasz, remélhetőleg gyorsan melegszenek a napok is, és egy időre búcsút inthetünk a kocsonyaszezonnak, a nehéz babos ételeknek és a forralt bornak. A hal nem csak nagyon finom, de pillanatok alatt elkészül, és ráadásul egészséges és könnyű is - igazi tavaszi-nyári kaja. A halak fogyasztása sajnos nem túl jelentős hazánkban, pedig ezek a fogások gyors, finom és egészséges alternatívát jelentenek hétköznap és ünnepi menük részeként is. Óránkon Kaldeneker Györggyel olyan fogásokat varázsoltok az asztalra, amelyek változatos elkészítési módja garantálja, hogy mindenki kedvencévé fognak válni.
Az óra tervezett menüje: Gyömbéres-szójás párolt tengeri sügér, Juharszirupos lazacsült, Spenóttal grillezett cápaharcsa, Vajhal édes-savanyú paprikával, Édesköményes lazactatár. Köretek: gyömbéres sárgarépa, kapros aprókrumpli, pirítós.


Óráinkra weboldalunkon tudsz jelentkezni és regisztrálni.

Szép tavaszt kívánunk!



Nincsenek megjegyzések: