2012. január 12., csütörtök

ÚjdonságokIgen színes tavaszi órarendet állítottunk össze nektek és ez még bővülni fog! Lesznek meglepetések. De lássuk, kik teszik izgalmassá milyen órákkal az új tavaszi szemesztert...

Maki óráin találkozhattok sok-sok újdonsággal. Haladó késtechnika óráján a japán kések világába kalauzolja a cheftanoncokat. Előkerül a csirkefogó óra is, amely korábban a pasik körében volt népszerű. Lesz  romantikus Valentin napi Bor & Gasztro februárban, amelyre  Kozári István somellier választja a borokat, Maki pedig elkészítik az izgalmas bor falatokat. Valentin napon sok pár koccint kapcsolatukra,  nálunk  megtudhatod, hogy mihez mit érdemes inni, vagy inkább mihez mit érdemes enni. Tanulóink az órán megismerik a különböző borfajtákat, ízlelés technikákat, és az ételpárosítás legfontosabb alapelveit. Februárban lesz Új vegetáriánus és Délkelet-ázsiai utcai finomságok óra is, amelyen Maki a délkelet-ázsiai utcák lüktető forgatagába repít el a résztvevőket. A valóságban ilyen helyeken tömeg veszi körül a kis utcai árusítókocsikat. Maki segítségével megismerkedhetünk az ázsiai kulináris világ egy izgalmas szegletével.


Újdonságnak számít a japán tapas ételeket bemutató Izakaya óra, amelyen a japán bor- és sörkorcsolyák világába kalauzolja el Maki a cheftanoncokat. A kurzust követően biztosan nem okoz majd fejtörést, hogy mivel dobhatsz fel egy baráti borozgatást/sörözgetést "japán módra". Márciusban az obentot, vagyis a japán piknik dobozkákat és tartalmukat ismerhetik meg jobban és készíthetik el a cheftanoncok. Az obento végigkíséri minden japán életét. A gyerekek iskolába, az öltönyös üzletemberek munkahelyükre sietnek színes ételhordó dobozkáikkal. Obento kerül a cseresznyefavirágzást vagy éppen lombhullást ünneplő csoportok piknik asztalaira is. A kurzus során Maki jó néhány bevált családi obento receptjét osztja meg veletek, melyek a ti uzsonnáitokat, utazásaitokat,  a baráti piknikeket, vagy  a családi kirándulásokat is színesebbé tehetik. Izgalmasan hangzik, ugye?


A Makifoodnál újoncnak számító, de nagy népszerűségnek örvendő mexikói-olasz származású Patricio továbbra is a mexikói konyhát népszerűsíti februárban és márciusban is egy-egy órával.

Rezi György szintén új vendégtanár nálunk, amúgy pedig a Serpenyős Vendéglőt vezeti. Januárban melengető ételeket, februárban egy vasárnapi lakomát készíthettek vele, márciusi óráján pedig a húsvétra készíti fel a cheftanoncokat.

Wagner Bea, a Keserédes csokibolt tulajdonosa "bűnözésre" csábítja a hallgatókat óráján. Januárban fantasztikus bonbonokat fog készíteni, februárban Valentin napra készíthettek vele nyalánkságokat, márciusban pedig húsvétra fogtok készülődni mennyei finomságokkal. Olyan órák ezek, amelyeken a kuktáknak kevesebbet kell mosogatniuk, mert még a fakanalat is lenyalja valaki. :)


Kaldeneker György, a Lekvárosház tulajdonosa, régi motoros a Makifood csapatában.  Gyuri diplomáciai vendéglátással foglalkozó szakácsként szerezett tapasztalatait osztja meg a cheftanoncokkal februári óráján, és számos ötletet ad arra, milyen harapnivalókkal veheted le vendégeidet a lábukról a farsangi bulin. Gyuri szerint az apró ételköltemények legyenek kifejezőek, házilag elkészítettek, kreatívak, és persze figyelemfelkeltőek. Márciusban a korábbi népszerűségnek örvendő Hal a pácban óráján a tengeri halak fogyasztását népszerűsíti és olyan elkészítési módokkal teszi változatossá a fogásokat, amelyek mindenkinek a kedvencévé fognak válni.

Raj Ráhel szintén régóta erősíti a Makifood csapatát. Januárban és márciusban tart egy-egy órát - Ráhel asztala -, amelyen bemutatja, hogy rohanó világunkban hogyan álljunk meg egy percre és  üljünk le a családunkkal együtt az asztalhoz egy finom vacsorára. Óráin a zsidó konyha hagyományait árulja el szülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve.

***

Óráink időpontjairól, a jelentkezés módjáról weblapunkon tájékozódhattok!

Várunk benneteket sok szeretettel!


Nincsenek megjegyzések: