2011. május 16., hétfő

Indiai burgonya és karfiol filo


Könnyű ebéd- vagy vacsoraötlet keleti fűszerezéssel, hogy ámulatba ejtsük vacsorapartnerünket: íme, az indiai burgonya karfiol filóval!

Indiai burgonya és karfiol filo

Hozzávalók:
- 3 evőkanál olaj és még egy kevés a filo - rétes - tészta bekenéséhez
- 2 teáskanál őrölt kömény
- 2 evőkanál őrölt koriander
- 1/2 teáskanál garam masala és még egy kevés a tálaláshoz
- 3/4 teáskanál kurkuma
- 3 cm hosszú friss gyömbér, meghámozva és lereszelve
- 1 közepes fej karfiol, rózsáira szedve
- 2 db nagy burgonya, meghámozva, közepes kockákra vágva
- fél csokor friss koriander, felaprítva
- 1 csomag rétestészta
- tej a tészta tetejének megkenéséhez (vegán verzióban bekenhetjük szója- vagy rizstejjel is)
- só, bors
- 1 csésze víz

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, és pirítsuk egy percig. Reszeljük bele a gyömbért, majd adjuk hozzá az őrölt köményt, az őrölt koriandert, a garam masalát és a kurkumát. Pirítsuk egy percig, mielőtt hozzáadjuk a karfiolt, valamint a vizet, majd sózzuk, borsozzuk. Keverjük át egy kanállal, vegyük takarékra a gázt, és tegyünk rá fedőt. Főzzük addig, amíg a burgonya és a karfiol megfő. Ha szükséges, még sózzuk, és adjuk hozzá a felaprított koriandert.

Egy réteg rétestésztát kenjünk át olajjal, majd tegyük a tetejére a következő réteg tésztát mindaddig, amíg három-négy réteget kapunk. Töltsük meg a filo tésztát a burgonyás-karfiolos keverékkel, majd tekerjük fel úgy, hogy a hajtogatás vége lefelé álljon. Kenjük meg a tetejét tejjel, majd süssük 180 °C-os sütőben addig, amíg aranybarna lesz. Díszítsük garam masalával, tálalhatjuk karamellizált hagymás joghurtszósszal.


Nincsenek megjegyzések: