2010. november 29., hétfő

Délkelet-ázsiai utcai finomságok 1.

Az elmúlt hétvégén szombaton megtartottuk első Délkelet-ázsiai utcai finomságok óránkat. Chef Maki különleges receptekkel várta a tanoncokat. Mindenkinek jutott bőven feladat az öt fogás előkészítése, elkészítése közben: okonomiyaki (japán lepény káposztával), maláj csirke curry roti canai-val, vegetáriánus gőzgombócok, banh mi (vietnám szendvicsek), thai sült halpogácsák gyorsan savanyított uborkával.

Fontos a precíz aprítás!

 Káosznak tűnhet, de nem az! :)

Maki minden óráján megtanítja a hallgatóknak a mis en place-t, vagyis azt, hogy a tényleges főzési folyamatot hogyan gyorsítsuk meg az előkészítő műveletekkel (pl.: a hozzávalók feldarabolása, vagy mártások, alaplevek főzése, tészta gyúrása, stb.). Ez még nyugalomban ment, aztán, amikor beindult a tényleges főzés jó nagy hangzavar támadt a konyhában. Gyúrtak, formáztak, sütöttek, pirítottak, töltöttek, főztek a chef tanoncok. A végén pedig a közös ebéd során megízlelték, milyenek az ízek Délkelet-Ázsiában.

A sikerre való tekintettel tavasszal az órarendünkbe újra felvesszük ezt az órát, természetesen új menüvel.

Gőzgombócok töltése

Thai sült halpogácsák gyorsan savanyított uborkával

Vegetáriánus gőzgombócok



Nincsenek megjegyzések: