2011. november 7., hétfő

Kerek csoki, kocka csoki, szögletes csoki... - Interjú Wagner Bea bonbon készítővel



Beával készítettünk interjút, a Keserédes Csokoládé bolt tulajdonosával. Csupa-csupa finomság kapható az üzletében. Kedvencünk a chilis trüffel, amellyel már díjat is nyert és Zazzi, a szálkásszőrű tacskó, aki a Keserédes őrző-védője. Nem támad, csak csábít, a tekintetével... :)

MF: Bemutatnád magad röviden, hogy mivel foglalkozol, mit csinálsz?
WB: Kézműves csokoládékat készítek a magam és a mások örömére. 12 éven át újságíróként dolgoztam, ám egyszer csak elég lett belőle. Egy merész váltással belefogtam a csokoládé készítésbe, és ma egy pici boltot és egy manufaktúrát vezetek.

MF: Hogy kerültél kapcsolatba a csokoládéval?
WB: Először külföldi útjaimon - Belgiumban, Olaszországban - kóstoltam olyan csokoládékat, amelyek  alig hasonlítottak az általam itthon megismert tömegtermékekhez. Aztán itthon már tudatosan kerestem a kiváló csokoládékat. Szerencsére találtam is.

MF: Mikor döntötted el, hogy csokoládé készítő leszel és nyitsz egy kis üzletet?
WB: Négy évvel ezelőtt. Valami kézzel fogható elfoglaltságra vágytam. Eleinte csak árusítottam a mások portékáit, ma már magam készítem a boltunkban kapható bonbonokat és táblás csokoládékat.


MF: Mi az csoki filozófiád, ha van ilyen? :)
WB: A tökéletes ízharmónia elérése a cél.  Prémium kategóriás csokoládékat használok, amelyeket válogatott gyümölcsökkel, fűszerekkel, italokkal párosítok. Ez a párosítás azonban soha nem öncélú. Nem készítek pl. szalonnás csokit csak azért, mert az trendi.

MF: Mire számíthatnak a hallgatók, cheftanoncok; mit fognak tőled tanulni az órán? Mivel várod a tanulni vágyókat?
WB: A csokoládé kényes alapanyag. Ennek az alapanyagnak a megmunkálását mutatom meg, és miután a technológiát megtanultuk, azonnal készítünk is néhány finomságot - pl. karácsonyi csokitallérokat,  trüffelgolyókat és karácsonyfa alakú csokinyalókákat.

***

Keserédes csokigyár - 2011. december 10., 18:00 - 21:00

Bea órájára weblapunkon tudtok regisztrálni.


1 megjegyzés:

Ani írta...

Nocsak, megint egy ismerős arc Csabáról. Mivé nem fajulhat a televíziózás..))