2011. augusztus 2., kedd

Vegetáriánus Fesztivál és főzőversenyEgy számunkra kedves programra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Minden évben megrendezik a Vegetáriánus Fesztivált, az idén sem lesz ez másképp. Nagyon sok hasznos előadás lesz, amelyek az alábbi témákat érintik: élelmiszerbiztonság, a kiegyensúlyozott vegetáriánus diéta, az élő ételek bevezetése a mindennapokba, a méz gyógyhatásai, stb. Ezenkívül bemutatók, workshopok és egy vegetáriánus főzőverseny fogják színesíteni a fesztivált. 

Mivel a Makifood is híve az egészséges, vegetáriánus, vegán táplálkozásnak, ezért örömmel osztjuk meg veletek az infót, remélve azt, hogy minél többen jelentkeztek a versenyre, amely bemutatja majd a vegetáriánus táplálkozás sokszínűségét... vagyis azt, hogy van élet a rántott gombán, rántott cukkinin és rántott sajton túl is.

Ha szeretsz otthon főzni, új ételeket kitalálni, szeretnéd megosztani főzőtudományodat másokkal is, és ha van egy jó recepted, akkor most van itt az ideje, hogy megoszd velünk. Szeretnénk, ha igazán egyedi, ízletes receptek kerülnének majd bemutatásra.

A verseny menete:
A versenyben bárki részt vehet, aki nem foglalkozik hivatásszerűen a főzéssel. Fontos: legyél lelkes és kreatív. Először is 2011. augusztus 7-ig küldd el a recepteket, amivel nevezni szeretnél a fozoverseny@egeszsegvar.hu email címre. Mi a 20 legígéretesebbet meghívjuk a Vegetáriánus Fesztiválra, ekkor már a készételt kell elhoznod magaddal.

A második kör a fesztivál másnapján, 2011. augusztus 28-án, vasárnap, reggel 10 órakor kezdődik. A beválogatott 20 étel ezen a napon kerül bemutatásra a "Hogyan készül?" standon. Kérjük, hogy az ételekből egy-egy adagot hozz, és egyszer használatos (műanyag) tányérokra, tálakra tálald, mivel a tálalásra felhasznált eszközöket nem áll módunkban visszaadni. (Eredményhirdetés és díjátadás 2011. augusztus 28-án este, a tombola előtt lesz.)

Mivel lehet nevezni?
A menü 2 fogásos, lakto vegetáriánus* vagy vegán *legyen:
1. Egy főétel körettel vagy egytálétel.
2. Egy saláta vagy édesség (csak egyik a kettő közül).

* A lakto vegetáriánus ételek az állati eredetű alapanyagok közül legfeljebb tejet, tejterméket (sajt, vaj, tej stb.) tartalmaznak, tehát tojást, halat, szárnyasokat nem. A vegán ételek kizárólag növényi eredetű alapanyagokat tartalmaznak

Ki nevezhet?
Bárki, aki nem hivatásos szakács vagy más vendéglátásban dolgozó ember. Tehát mindenki, aki nem hivatásszerűen foglalkozik főzéssel.

Hogyan lehet nevezni?
2011. augusztus 7-ig küldd el a fozoverseny@egeszsegvar.hu email címre jelentkezésed, elérhetőségeidet és a recepteket, amiket szeretnél megfőzni, sütni.

Kikből áll a zsűri?
Dóka Róbert (a VegaFOOD ügyvezetője), Jakus Orsolya (a fesztivált szervező Egészség-vár Alapítvány elnöke), Ludassy Katalin (Bioverzum Kft.), Nagy Zita (gasztroblogger), Tóth Ramóna (a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ munkatársa).

A zsűri több szempont szerint fog értékelni:
– illat
– látvány, fantázia
– recept különlegessége, eltérése a megszokottól
– megfelelő ételtársítások, egészséges alapanyagok
– és természetesen, ami a legfontosabb az ÍZ

Mik lesznek a nyeremények?
Az első 3 helyezettet tárgyi nyereményekkel és oklevéllel jutalmazzuk:
1. helyezett: egy kétszemélyes hétvége teljes ellátással a Bioenergetic könyvkiadó piliscsabai ökopanziójában;
2. helyezett: 4 személyes melegentartó tálalókészlet;
3. helyezett: az AMC sokoldalú főzőrendszer konyhai eszközei.
A 4-10. helyezettet oklevéllel ismerjük el.

Jelentkezésed és esetleges kérdéseid a fozoverseny@egeszsegvar.hu e-mail címre várjuk!

a Vegetáriánus Fesztivál szervezői

***
Fesztivál időpontja: 2011. augusztus 27-28., mindkét nap 10-18 óra között.

Helyszín: Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, volt Pataky Művelődési Központ (1105 Budapest, Szent László tér 7-14.).

A Vegetáriánus Fesztivál programjairól további információk az Egészség-Vár Alapítvány weblapján olvashatók.


Nincsenek megjegyzések: