2011. március 11., péntek

Születésnapi nyereményjáték

Maki kisfiával, Ezrával

Úgy tűnik az időjárás kegyes hozzánk és végre tényleg beköszönt a várva várt tavasz. Órarendünk is megújult, színes palettával várjuk a főzni vágyókat: reggelitől kezdve, a sushi workshopon át a tex-mex, valamint a délkelet-ázsiai konyháig, az izakaya-ig (japán kiskocsma fogások), az ázsiai tésztagyárig és az újdonsült húsvéti fogásokig biztos találsz olyat, ami elnyeri tetszésedet. 

A március más szempontból is különleges hónap számunkra, ugyanis március 24-én van Chef Maki születésnapja. Ebből az alkalomból egy különleges játékkal készülünk olvasóink számára. A feladvány nagyon egyszerű, ugyanis csak egy kérdésre kell válaszolni...  Na de milyen kérdésre... „Te mivel látnád vendégül Makit, mit főznél a születésnapjára?” A válaszokat a blog bejegyzés komment részében írjátok meg (email címeteket feltétlen adjátok meg, hogy kapcsolatba tudjunk lépni a nyertesekkel).

Megduplázhatod az esélyedet a nyeremények valamelyikére, ha az alábbiakat megteszed még:
1. Kövesd a @makifood-ot a Twitteren és tedd ki az üzenőfaladra az alábbi szöveget (pontosan ugyanezt):
Résztveszek a @makifood születésnapi nyereményjátékán értékes ajándékokért. Jelentkezz te is itt: http://bit.ly/gBjElE.
2. Lájkold a Makifoodot a Facebook-on! (Ha már megtetted vagy most fogod, mindenképpen jelezd nekünk itt a blog bejegyzésben egy kommentben, mert csak az vesz részt a játékban, aki szól nekünk.)

A játék 2011. március 20-án vasárnap éjfélkor zárul, eddig várjuk a válaszokat. A random.org segítségével véletlenszerűen fogjuk kiválasztani a nyertesetek március 21-én. A nyereményeket személyesen kell átvenni Budapesten. 

Nyeremények
1. helyezett: 1 db gourmet ajándékcsomag Párizsból
2. helyezett: 1 db ajándékutalvány a torta.hu felajánlása jóvoltából
3. helyezett: 1 db ajándékutalvány főzőiskolánk Bor & Gasztro órájára

Játékra fel, várjuk a vacsora ötleteiteket!


26 megjegyzés:

Juci írta...

Szia Maki!
Boldog születésnapot kívánok neked:) Ha alkalmam lenne főzni rád, én biztos anyukám szuper töltött csirkéjét készíteném el... Nálunk ez volt a születésnapi menü minden évben.

Hozzávalók:
1 egész tanyasi csirke
4o dkg gomba
2 tojás
2 dl tej
3 teljes kiörlésű zsemle
oliva olaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd igazi makói fokhagyma
5-6 szem szárított paradicsom apróra vágva
petrezselyemzöld
friss rozmaring
bors

4 db kis méretű répa
4-6 szem kis méretű krumpli
1 üveg bébi kukorica
5-6 szem koktél paradicsom
1 pohár száraz vörösbor

Először is szépen megtisztítom a csirkét, ne maradjon rajta toll vagy egyéb kevésbé gusztusos rész!(A popójánál lévő dolgot is levágom)

Ha ez megvan, szépen besózom és félreteszem. Amíg pihen, elkészítem a tölteléket: oliva olajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom az alaposan megtisztított és apróra vágott gombát. Sózom, borsozom, majd jöhet a szárított paradicsom, majd az előzőleg tejbe áztatott, majd jól kinyomkodott zsemle. Ha ez is megvan, felverem a tojásokat, belepréselem a fokhagymát és az egyvelegemhez adom. Végezetül meglocsolom a fehérborral és megszórom az apróra vágott petrezselyemmel, ettől lesz karakteres az íze a töltelékemnek.
Ha ezzel megvagyok, jöhet az igazi móka, a csirke töltés: A pipi hasába és a mellehúsa felé, a bőr alá teszek a töltelékből ( ez utóbbinál nagyon óvatos vagyok, nehogy kilyukasszam a bőrét.) A megöltött pipimet egy nagy jénai tálba teszem, meglocsolom egy kevés olivaolajjal, majd frissen örölt fekete borssal és friss rozmaringgal dörzsölöm meg.
Ha mindezzel megvagyok, akkor a 15 percig előfőzött apró szemű krumplikat halmozom a csirke mellé, ők is kapnak egy kis rozmaringot és borst. A pipit 160 fokra teszem a légkeveréses sütőbe ( rendes sütőnél szerintem lehet magasabb is a hőfok) és alufóliával 25 percre lefedem. Ha letelt a 25 perc, akkor a felvágott répát, a bébi kukoricát és paradicsomokat beszórom a pipi mellé és további 35 percig sütöm együtt, hogy ők is kapjanak a szaftból.

Egy óra sütés után a pipi szép ropogós aranybarnára sül, és neki is lehet azonnal esni!

FlowRa írta...

Kedves Maki,

születésnapodra tárkonyos pulykaraguleves, pirosra pácolt csirkemell Gundel módra tojásos nokedlivel és fejes salátával, desszertnek részeg szelet - 1 ek. bor van a tészában, innen a név - lenne a menü...:) Emlékezetes lenne, azt garantálom :)
Isten éltessen!

aszodieva írta...

Kedves Maki!

Isten éltessen sokáig a születésnapodon! Szívesen főznék neked első fogásként tejszínes gombalevest jó sok perezselyemmel, másodikként zöldséges bulgurt pirított hagymával, céklával, karalábéval, a tetején reszelt parmezánnal. Desszerként szedres túrótortával kedveskednék - bevallom, ezt még nem tudom elkészíteni, de Zitus barátnőm igen. Ő lenne a mesterem ennek a torta kivitelezésénél. A vacsora mellé száraz, fehér bort szolgálnék fel neked. Minden jót, Évi

nyarikonyha írta...

Én egy tipikus magyar ételt készítenék Makinak, de a vegetáriánus változatát, amit sokan itthon sem ismernek, mert tájjelegű. Töltött káposzta, kukoricatörettel töltve, friss paradicsomban főzve. Autentikus receptjét én is kutatom, most lehet , hogy megkapom végre, akkor felrakom a blogra, és értesítelek.Boldog szülinapot addig is! Nyárikonyha

MZ írta...

Kedves Maki!

Olaszországba invitállak:

Bélszínes tagliatelle kucsmagombával (mondjuk az nehéz beszerezni, de megpróbálhatjuk)

A bélszínt nagy csíkokra vágom és olyan olajban, amiben előtte pfefferónit és egész fokhagyma gerezdeket piritottam, megfuttatom egy kicsit. Frissen őrőlt borsot szórok rá, majd nyakon öntöm aprított paradicsommal. Amikor összefő és aranybuborékok jönnek a felszínére, hozzáadom a gombát. Friss szélesmetélten tálalom, petrezselymmel díszítem. Grana a hozzávaló sajt.
Azt hogy miből mennyit teszek bele, illetve van-e benne cukor meg más, nos, azt nem mondom meg, mert a recept titkos, a capo di tutti Capi bízta rám a lelövése előtt három és fél évvel.

Nmlss írta...

Like-oltam a blogot.

Chef Maki írta...

Anna,

nagyon jó, hogy like-oltad a blogot Facebook-on, viszont várunk tőled egy menüt vagy bármilyen ételnek a nevét, amit elkészítenél Makinak. Az elsődleges belépő a játékra az étel megnevezése, a plusz esélyekért pedig lehet Facebook-ozni, meg Twitter-ezni! :)

Unknown írta...

Happy Birthday Maki!
Otanjoubi omedeto!/remélem jól írtam!:)/Imádom a Heroes sorozatban ahogy japánok beszélnek.:)
Az én menüm egy jó kis tyúk v. kakas húsleves lenne, utána, aki még bír enni,nyúlgerinc,rókagombás-fehérboros/tokaji furmint/ mártással.Desszertnek almáspite v. gyümölcs. Bor: a maradék tokaji furmint,

Unknown írta...

Ja, már elég régen likeoltam a Fb-n

zsofff írta...

szia, Maki!
Nagyon boldog születésnapot kívánok! :)
Én mindenképpen túrós csuszát készítenék neked, talán nem túl ünnepi étel, és nem is bonyolult elkészíteni, de talán pont az egyszerűségében rejlik a lényege: egy kiadós, igazán ízletes étel, ami egyébként a kedvencem, de nem sajnálom senkitől ;)

Lynd írta...

Székelykáposztában verhetetlen vagyok. Ez mellesleg igazi magyar íznek számít, így mindenképp jó lenne.
Boldog születésnapot!

Túry Amália írta...

Szia Maki! Nagyon boldog szülinapot kívánok! Főznék Neked egy zöldségekkel gazdag pesztós minestrone levest, vegetáriánus rakott kelt és sütnék egy túrós-meggyes brownietortát.

kiselek írta...

Szia Maki!

Remélem, hogy az alábbi menüre nemcsak itt a blogon, hanem igaziból is meghívhatlak a közeljövőben! :)

De addig is:
Legyen mondjuk az előétel rókagombával töltött palacsintabatyu, utána gyömbéres sárgarépa-krémleves. A főétel grillezett tőkehal spenótkrokettel és salátával, és a végén túrótorta, ha szereted.
puszi, ági
(és a lájk régóta megvan a fb-on)

Nmlss írta...

Valóban, a recept kimaradt, de ,csak mert ki kellett találnom vlami igazán finomat. :)
Kedves Maki, amit neked főznék, az az egyik kedvenc a családban is: kakukkfüves-rozmaringos-pirospaprikás-borsos-sós-olivaolajos-fokhagymás-zöldcitromos pácban érlelt sertésszűz pecsenye sütőben sütve, vele együtt sütött burgonyával és párolt zöldbabos rizzsel.

..::A_N_N_A::.. írta...

Ha ünnepelni akarunk, akkor az északról kapott csemegéinket bontjuk fel.

Előételnek az abszolút kedvencemet késziteném el:
házilag, hidegen füstölt lapp rénszarvasból carpaccio, finn gombasalátával, orosz sósuborkával és tőzegáfonyazselével

Főétel:
sült báránycomb provence-i fűszerekkel, rosollival (céklás-almás zöldséges saláta)és sütőben sült svéd karalábépürével

Desszertnek pedig a júliusban szedett, és szirupban eltett mézédes erdei szamóca és málna jöhet szóba, vaniliás tejszinnel megküldve.

Ráadásként pedig a saját készitésű száraz, szűretlen alma ciderrel koccintanánk.

Leila írta...

Kedves Maki!

Születésnapodra az alábbi vegán menüvel örvendeztetnélek meg:

saláta grillezett gombával, mustáros dresszinggel

pirított feketebab quinoával, paszternák és cékla ananász-vinaigrette-tel

zöldteás jégkrém szendvics

:)

Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Unknown írta...

Kedves Maki!

Boldog születésnapot!

Az alábbi könnyű menüt készíteném Neked:
- Koktélparadicsomos rukkola saláta
- Póréhagymás sütőtök barnarizzsel és zárásként
- Málnás túrógombóc friss gyömbérrel, citromfűvel
(a facebookon ott vagyok a makifood rajongók táborában)

Üdv.
Szilárd

Edina írta...

Boldog születésnapot kedves Maki!

Előétel:
Olajbogyós és aszalt paradicsomos pálmalevél

Desszert: Málnás csokitorta

A főétel: meglepetés


Szeretettel: Edina

Edina írta...

A facebook-on már korábban lájkoltalak!

Edina

Ildi írta...

Kedves Maki!

Boldog születésnapot! (A legjobb barátnőm is március 24-én ünnepli (30.) születésnapját!)
Számodra a kedvenceim közül készítenék el egy főfogást és egy desszertet. Íme:

Szezámmagos bundában sült pangasius filé, párolt kukorica és egy kis dombocska rizs társaságában, melyekhez még egy kis adag friss zöldség saláta is dukál.
Desszertnek pedig a verhetetlen krémesemet kínálom, ami az eddigi kóstolók szerint a bolti süteményeket is felülmúlja!

A Facebook oldaladat korábban lájkoltam!

Jó ünneplést!

Ildi
lovasildi@gmail.com

Kata írta...

Kedves Maki,

előre is nagyon boldog születésnapot kívánok!!! Hogy milyen menüt készítenék Neked? Mivel az olasz konyhát is kedvelem, ezért onnan választanék most pár finomságot (persze olyat, amit el is tudok készíteni ;-))

Kezdésnek legyen például egy paradicsomos-bazsalikomos bruschetta.

Fő fogásnak a következőt gondolnám: tejszínes-fokhagymás-rákos tészta megbolondítva zöldfűszerekkel, illetve egy pici fehérborral.

És desszertnek mit szólnál mondjuk egy isteni Tiramisuhoz? ;-)

További szép napot és még egyszer boldog szülinapot Neked! :-)))

Ja, és Facebookon már hónapok óta követlek!!!! :-)

Kata
kata@glamourwedding.hu

Róbert írta...

Szia Maki és mindenki aki olvassa! Happy Birthday! Én egyszerű magyarost főznék neked: Gulyásleves, túróscsuszával és a végére folytásnak egy kis ízes palacsintát.

Üdv:Robull
robull@citromail.hu

Kondora Dóri írta...

Frissen bizonyított recepttel kedveskednék Makinak szülinapjára.
Klasszikus csirkeragu (nem pörköltpárti párom múlt hét óta azzá vált :)) mentás, olívaolajos borsópürével, vajas zellerpürével, cékla-alma-répa salátával, amit mézzel csurgattunk le. A zöldet, fehéret, bordót, barnát egy élénksárga krumplipüréből sütött krumpli csók egészíti ki.
A finom ízeket Etyeki Kúria White fehérbora kísérné - királyleányka és szürkebarát házasítás. Friss, gyümölcsös, tavalyról, ha már az idei termésre még várnunk kell.
Nemcsak íz, de színorgia is! Tél végén kötelező! Nyami!
Happy Birthday Maki!

A facebookon olvasom a bejegyzéseidet.

Kriszta írta...

Szia Maki! :-)

Szombaton megígértem, ezért küldöm én is a szülinapi menü-ötletem:

cékla-torma snapshot / rákkal töltött ravioli kaporszósszal / tiramisu-torta

Kriszta