tag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post1592225995610960620..comments2023-03-27T13:37:18.102+02:00Comments on Makifood főzőiskola blog: Születésnapi nyereményjátékChef Makihttp://www.blogger.com/profile/17655887307697508708noreply@blogger.comBlogger26125tag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-41629661304469575152011-03-21T09:18:03.572+01:002011-03-21T09:18:03.572+01:00Szia Maki! :-)
Szombaton megígértem, ezért küldöm...Szia Maki! :-)<br /><br />Szombaton megígértem, ezért küldöm én is a szülinapi menü-ötletem:<br /><br />cékla-torma snapshot / rákkal töltött ravioli kaporszósszal / tiramisu-torta<br /><br />KrisztaKrisztanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-85196105187353166692011-03-20T20:29:06.153+01:002011-03-20T20:29:06.153+01:00Frissen bizonyított recepttel kedveskednék Makinak...Frissen bizonyított recepttel kedveskednék Makinak szülinapjára.<br />Klasszikus csirkeragu (nem pörköltpárti párom múlt hét óta azzá vált :)) mentás, olívaolajos borsópürével, vajas zellerpürével, cékla-alma-répa salátával, amit mézzel csurgattunk le. A zöldet, fehéret, bordót, barnát egy élénksárga krumplipüréből sütött krumpli csók egészíti ki.<br />A finom ízeket Etyeki Kúria White fehérbora kísérné - királyleányka és szürkebarát házasítás. Friss, gyümölcsös, tavalyról, ha már az idei termésre még várnunk kell.<br />Nemcsak íz, de színorgia is! Tél végén kötelező! Nyami!<br />Happy Birthday Maki!<br /><br />A facebookon olvasom a bejegyzéseidet.Kondora Dórinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-44552700079142354062011-03-20T19:49:12.405+01:002011-03-20T19:49:12.405+01:00Szia Maki és mindenki aki olvassa! Happy Birthday!...Szia Maki és mindenki aki olvassa! Happy Birthday! Én egyszerű magyarost főznék neked: Gulyásleves, túróscsuszával és a végére folytásnak egy kis ízes palacsintát.<br /><br />Üdv:Robull<br />robull@citromail.huRóberthttps://www.blogger.com/profile/04865621662005951098noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-84747617871047021572011-03-20T18:51:09.493+01:002011-03-20T18:51:09.493+01:00Kedves Maki,
előre is nagyon boldog születésnapot...Kedves Maki,<br /><br />előre is nagyon boldog születésnapot kívánok!!! Hogy milyen menüt készítenék Neked? Mivel az olasz konyhát is kedvelem, ezért onnan választanék most pár finomságot (persze olyat, amit el is tudok készíteni ;-))<br /><br />Kezdésnek legyen például egy paradicsomos-bazsalikomos bruschetta.<br /><br />Fő fogásnak a következőt gondolnám: tejszínes-fokhagymás-rákos tészta megbolondítva zöldfűszerekkel, illetve egy pici fehérborral. <br /><br />És desszertnek mit szólnál mondjuk egy isteni Tiramisuhoz? ;-) <br /><br />További szép napot és még egyszer boldog szülinapot Neked! :-)))<br /><br />Ja, és Facebookon már hónapok óta követlek!!!! :-)<br /><br />Kata<br />kata@glamourwedding.huKatahttp://blog.glamourwedding.hunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-86620012277495765922011-03-20T17:21:38.861+01:002011-03-20T17:21:38.861+01:00Kedves Maki!
Boldog születésnapot! (A legjobb bar...Kedves Maki!<br /><br />Boldog születésnapot! (A legjobb barátnőm is március 24-én ünnepli (30.) születésnapját!)<br />Számodra a kedvenceim közül készítenék el egy főfogást és egy desszertet. Íme: <br /><br />Szezámmagos bundában sült pangasius filé, párolt kukorica és egy kis dombocska rizs társaságában, melyekhez még egy kis adag friss zöldség saláta is dukál.<br />Desszertnek pedig a verhetetlen krémesemet kínálom, ami az eddigi kóstolók szerint a bolti süteményeket is felülmúlja!<br /><br />A Facebook oldaladat korábban lájkoltam!<br /><br />Jó ünneplést!<br /><br />Ildi<br />lovasildi@gmail.comIldihttps://www.blogger.com/profile/17796946251891409039noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-38792451095840474402011-03-20T14:35:01.046+01:002011-03-20T14:35:01.046+01:00A facebook-on már korábban lájkoltalak!
EdinaA facebook-on már korábban lájkoltalak!<br /><br />EdinaEdinahttps://www.blogger.com/profile/08549716578035602872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-38252067906892535302011-03-20T14:24:18.657+01:002011-03-20T14:24:18.657+01:00Boldog születésnapot kedves Maki!
Előétel:
Olajbo...Boldog születésnapot kedves Maki!<br /><br />Előétel:<br />Olajbogyós és aszalt paradicsomos pálmalevél<br /><br />Desszert: Málnás csokitorta<br /><br />A főétel: meglepetés<br /><br /><br />Szeretettel: EdinaEdinahttps://www.blogger.com/profile/08549716578035602872noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-34390437051513507192011-03-20T09:44:44.146+01:002011-03-20T09:44:44.146+01:00Kedves Maki!
Boldog születésnapot!
Az alábbi kön...Kedves Maki!<br /><br />Boldog születésnapot!<br /><br />Az alábbi könnyű menüt készíteném Neked:<br />- Koktélparadicsomos rukkola saláta<br />- Póréhagymás sütőtök barnarizzsel és zárásként<br />- Málnás túrógombóc friss gyömbérrel, citromfűvel<br />(a facebookon ott vagyok a makifood rajongók táborában)<br /><br />Üdv.<br />SzilárdAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/13315962413218796054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-42150618894650605332011-03-20T09:42:09.180+01:002011-03-20T09:42:09.180+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13315962413218796054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-61986331255031147952011-03-20T09:37:16.568+01:002011-03-20T09:37:16.568+01:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/13315962413218796054noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-39537431102305768012011-03-19T20:48:48.892+01:002011-03-19T20:48:48.892+01:00Kedves Maki!
Születésnapodra az alábbi vegán menü...Kedves Maki!<br /><br />Születésnapodra az alábbi vegán menüvel örvendeztetnélek meg:<br /><br />saláta grillezett gombával, mustáros dresszinggel<br /><br />pirított feketebab quinoával, paszternák és cékla ananász-vinaigrette-tel<br /><br />zöldteás jégkrém szendvics <br /><br />:)Leilanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-14159625119004611592011-03-18T11:05:34.069+01:002011-03-18T11:05:34.069+01:00Ha ünnepelni akarunk, akkor az északról kapott cse...Ha ünnepelni akarunk, akkor az északról kapott csemegéinket bontjuk fel.<br /><br />Előételnek az abszolút kedvencemet késziteném el:<br />házilag, hidegen füstölt lapp rénszarvasból carpaccio, finn gombasalátával, orosz sósuborkával és tőzegáfonyazselével <br /><br />Főétel:<br />sült báránycomb provence-i fűszerekkel, rosollival (céklás-almás zöldséges saláta)és sütőben sült svéd karalábépürével<br /><br />Desszertnek pedig a júliusban szedett, és szirupban eltett mézédes erdei szamóca és málna jöhet szóba, vaniliás tejszinnel megküldve.<br /><br />Ráadásként pedig a saját készitésű száraz, szűretlen alma ciderrel koccintanánk...::A_N_N_A::..https://www.blogger.com/profile/00883808930300307546noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-18679231967802528292011-03-18T10:21:31.585+01:002011-03-18T10:21:31.585+01:00Valóban, a recept kimaradt, de ,csak mert ki kelle...Valóban, a recept kimaradt, de ,csak mert ki kellett találnom vlami igazán finomat. :)<br />Kedves Maki, amit neked főznék, az az egyik kedvenc a családban is: kakukkfüves-rozmaringos-pirospaprikás-borsos-sós-olivaolajos-fokhagymás-zöldcitromos pácban érlelt sertésszűz pecsenye sütőben sütve, vele együtt sütött burgonyával és párolt zöldbabos rizzsel.Nmlsshttps://www.blogger.com/profile/02368897961444782119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-29769578561548590922011-03-17T14:46:23.465+01:002011-03-17T14:46:23.465+01:00Szia Maki!
Remélem, hogy az alábbi menüre nemcsak...Szia Maki!<br /><br />Remélem, hogy az alábbi menüre nemcsak itt a blogon, hanem igaziból is meghívhatlak a közeljövőben! :)<br /><br />De addig is:<br />Legyen mondjuk az előétel rókagombával töltött palacsintabatyu, utána gyömbéres sárgarépa-krémleves. A főétel grillezett tőkehal spenótkrokettel és salátával, és a végén túrótorta, ha szereted. <br />puszi, ági <br />(és a lájk régóta megvan a fb-on)kiselekhttps://www.blogger.com/profile/00234690094100435910noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-5461907637849036422011-03-17T08:44:25.497+01:002011-03-17T08:44:25.497+01:00Szia Maki! Nagyon boldog szülinapot kívánok! Főzné...Szia Maki! Nagyon boldog szülinapot kívánok! Főznék Neked egy zöldségekkel gazdag pesztós minestrone levest, vegetáriánus rakott kelt és sütnék egy túrós-meggyes brownietortát.Túry Amáliahttps://www.blogger.com/profile/09774121014082819383noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-79563300816591670972011-03-16T18:06:24.772+01:002011-03-16T18:06:24.772+01:00Székelykáposztában verhetetlen vagyok. Ez mellesle...Székelykáposztában verhetetlen vagyok. Ez mellesleg igazi magyar íznek számít, így mindenképp jó lenne.<br />Boldog születésnapot!Lyndhttps://www.blogger.com/profile/18164673930868482294noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-20637584308795410852011-03-15T08:48:15.689+01:002011-03-15T08:48:15.689+01:00szia, Maki!
Nagyon boldog születésnapot kívánok! :...szia, Maki!<br />Nagyon boldog születésnapot kívánok! :)<br />Én mindenképpen túrós csuszát készítenék neked, talán nem túl ünnepi étel, és nem is bonyolult elkészíteni, de talán pont az egyszerűségében rejlik a lényege: egy kiadós, igazán ízletes étel, ami egyébként a kedvencem, de nem sajnálom senkitől ;)zsofffhttp://lecso-zsofff.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-65783551058299791242011-03-14T21:27:07.247+01:002011-03-14T21:27:07.247+01:00Ja, már elég régen likeoltam a Fb-nJa, már elég régen likeoltam a Fb-nAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08623791407657549474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-4603314715972801282011-03-14T21:25:24.963+01:002011-03-14T21:25:24.963+01:00Happy Birthday Maki!
Otanjoubi omedeto!/remélem jó...Happy Birthday Maki!<br />Otanjoubi omedeto!/remélem jól írtam!:)/Imádom a Heroes sorozatban ahogy japánok beszélnek.:)<br />Az én menüm egy jó kis tyúk v. kakas húsleves lenne, utána, aki még bír enni,nyúlgerinc,rókagombás-fehérboros/tokaji furmint/ mártással.Desszertnek almáspite v. gyümölcs. Bor: a maradék tokaji furmint,Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08623791407657549474noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-63968713251030478922011-03-14T20:24:07.748+01:002011-03-14T20:24:07.748+01:00Anna,
nagyon jó, hogy like-oltad a blogot Facebo...Anna, <br /><br />nagyon jó, hogy like-oltad a blogot Facebook-on, viszont várunk tőled egy menüt vagy bármilyen ételnek a nevét, amit elkészítenél Makinak. Az elsődleges belépő a játékra az étel megnevezése, a plusz esélyekért pedig lehet Facebook-ozni, meg Twitter-ezni! :)Chef Makihttps://www.blogger.com/profile/17655887307697508708noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-80202044701655547152011-03-14T11:18:52.355+01:002011-03-14T11:18:52.355+01:00Like-oltam a blogot.Like-oltam a blogot.Nmlsshttps://www.blogger.com/profile/02368897961444782119noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-38334295289211456652011-03-14T11:16:30.011+01:002011-03-14T11:16:30.011+01:00Kedves Maki!
Olaszországba invitállak:
Bélszínes...Kedves Maki!<br /><br />Olaszországba invitállak:<br /><br />Bélszínes tagliatelle kucsmagombával (mondjuk az nehéz beszerezni, de megpróbálhatjuk)<br /><br />A bélszínt nagy csíkokra vágom és olyan olajban, amiben előtte pfefferónit és egész fokhagyma gerezdeket piritottam, megfuttatom egy kicsit. Frissen őrőlt borsot szórok rá, majd nyakon öntöm aprított paradicsommal. Amikor összefő és aranybuborékok jönnek a felszínére, hozzáadom a gombát. Friss szélesmetélten tálalom, petrezselymmel díszítem. Grana a hozzávaló sajt.<br />Azt hogy miből mennyit teszek bele, illetve van-e benne cukor meg más, nos, azt nem mondom meg, mert a recept titkos, a capo di tutti Capi bízta rám a lelövése előtt három és fél évvel.MZnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-54935488699289457402011-03-13T13:46:28.284+01:002011-03-13T13:46:28.284+01:00Én egy tipikus magyar ételt készítenék Makinak, de...Én egy tipikus magyar ételt készítenék Makinak, de a vegetáriánus változatát, amit sokan itthon sem ismernek, mert tájjelegű. Töltött káposzta, kukoricatörettel töltve, friss paradicsomban főzve. Autentikus receptjét én is kutatom, most lehet , hogy megkapom végre, akkor felrakom a blogra, és értesítelek.Boldog szülinapot addig is! Nyárikonyhanyarikonyhahttps://www.blogger.com/profile/05849398681723216377noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-33325537117768931222011-03-12T12:11:21.945+01:002011-03-12T12:11:21.945+01:00Kedves Maki!
Isten éltessen sokáig a születésnapo...Kedves Maki!<br /><br />Isten éltessen sokáig a születésnapodon! Szívesen főznék neked első fogásként tejszínes gombalevest jó sok perezselyemmel, másodikként zöldséges bulgurt pirított hagymával, céklával, karalábéval, a tetején reszelt parmezánnal. Desszerként szedres túrótortával kedveskednék - bevallom, ezt még nem tudom elkészíteni, de Zitus barátnőm igen. Ő lenne a mesterem ennek a torta kivitelezésénél. A vacsora mellé száraz, fehér bort szolgálnék fel neked. Minden jót, Éviaszodievahttps://www.blogger.com/profile/00918097737869334299noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6174539843423651620.post-29765655791990281182011-03-11T20:54:07.862+01:002011-03-11T20:54:07.862+01:00Kedves Maki,
születésnapodra tárkonyos pulykaragu...Kedves Maki,<br /><br />születésnapodra tárkonyos pulykaraguleves, pirosra pácolt csirkemell Gundel módra tojásos nokedlivel és fejes salátával, desszertnek részeg szelet - 1 ek. bor van a tészában, innen a név - lenne a menü...:) Emlékezetes lenne, azt garantálom :)<br />Isten éltessen!FlowRahttps://www.blogger.com/profile/12537779410559697238noreply@blogger.com