2010. október 4., hétfő

Őszi, téli újdonságok a Makifoodnál

Szeptember eleji nyílt napunkkal hivatalosan is elindítottuk őszi-téli szemeszterünket a Makifoodnál. Nagy örömmel töltötte el csapatunkat, hogy ilyen nagy az érdeklődés tanfolyamaink iránt. Néhány órát már megtartottunk, azonban most színesítjük órarendünket új órákkal. Kulináris utazásra invitálunk benneteket Magyarországtól Dél-Kelet Ázsiáig, Japánon át vezet az út, a közelgő ünnepekre való kitérőkkel.

Alap késtechnika óráinkon belevágtok a konyhai ismeretek közepébe. Chef Maki megmutatja hogyan kell élesíteni és használni egy szakácskést, akár a profik. "Elutazhattok" Dél-Kelet Ázsia utcáira, ahol tömeg veszi körül a kis ételeket árusító kocsikat, nekünk európaiaknak pedig elég bátornak kell lennünk ahhoz, hogy közelebbről megismerkedjünk ezekkel az ételekkel, az ázsiai kultúra ezen szegletével. A hideg őszi, téli napokon mindenkinek jól esik egy tányér meleg leves vagy egytálétel. Chef Maki a nemzetközi konyha olyan tápláló, melegítő hatású ételeit mutatja be nektek, amelyeket előkészítve, egy edényben megfőzve varázsolhattok szeretteitek elé akár háziasszonyok, kezdők vagy hobbi szakácsok vagytok. Karácsony közeledtével megtanulhattok különleges, édes "bekapnivalókat" (biscotti, macaroon, szaloncukor) készíteni Chef Makival, hogy ti is elkápráztassátok családotokat. A karácsonyi lakomát pedig bűntudat nélkül fogjátok elfogyasztani, ha megtanuljátok, hogyan érdemes változtatni az alapanyagokon és újdonságot csempészni a karácsonyi menübe úgy, hogy nyugodt szívvel csábulhassatok el a finomabbnál finomabb falatoknak.

Bereznay Tamással a szórakoztató és party ételek világába utazhattok el, valamint karácsonyi vendégváró finomságok elkészítését leshetitek el a Kárpátia Étterem főszakácsától, aki nem mellesleg a köztársasági elnök szakácsa is egyben. Tamás szívvel-lélekkel főz, süt és büszke hazánk gasztronómiai értékeire. Megmutatja nektek, hogyan lehet apró fortélyokkal színesíteni a karácsonyi ételeket úgy, hogy azok tálalásakor felcsillanjon a rokonok és barátok szeme.

Ahogy a nyílt nap résztvevőinek is elmondtuk, nagyon szeretnénk, ha blogunk és rajongói oldalunk a Facebookon, illetve Twitter oldalunk egyre interaktívabbá válna, ha ezentúl tanoncaink is aktívan részt vennének az oldalak tartalmának szerkesztésében. Ezért szeretnénk bátorítani, hogy ha bármilyen főzéssel, sütéssel kapcsolatos kérdésetek, élményetek, érdekes észrevételetek lenne, osszátok meg velünk és a többi olvasóval. 

Tanfolyamainkra, új óráinkra weblapunkon tudtok jelentkezni.

Várunk benneteket sok szeretettel! Addig is jó főzőcskézést kívánunk mindenkinek!


Nincsenek megjegyzések: