2010. október 25., hétfő

Magyar konyha Bereznay Tamással

Őszi-téli szemeszterünkben Bereznay Tamás, a Kárpátia Étterem főszakácsa is oktatja a gasztronómia iránt érdeklődőket.


Tamás gyerekkorában sokat "lábatlankodott" nagymamája konyhájában és csodával nézte, ahogy a nagyi mennyei süteményeket ütött össze. A sütik illata, a szálló finom lisztfelhő örök emlék maradt számára és az a csoda is, ahogyan a nyers tésztából kalács lesz.


Tamás páratlannak tartja a magyar konyhát a maga nemében, fantasztikusan gazdag és sokszínű, másrészt lenyűgözi még az ínyenc külföldieket is - mondja. Szívvel-lélekkel főz, amit egyik óráján már bizonyított is a Makifoodnál. Ízletes, finom, könnyen elkészíthető menüt állított össze a cheftanoncoknak.


November 12-i óráján szintén a magyar konyha izgalmas receptjeit hozza el az érdeklődőknek. November 25-én party ételekkel kápráztatja el a tanoncokat, hogy megtanulhassátok, hogyan nyűgözhetitek le családtagjaitokat és barátaitokat. Mellette elfelejtitek a vendégvárás előtti stresszt és megismerkedtek olyan konyhai titkokkal, amelyekkel tényleg villogni fogtok a vendégek előtt. December 10-én ünnepi menüjével pedig megmutatja nektek, hogyan lehet apró fortélyokkal, néhány újdonsággal megváltoztatni a karácsonyi menüt úgy, hogy azok tálalásakor felcsillanjon a rokonok és barátok szeme. Erre garantáltan mindenki emlékezni fog.

Néhány helyünk még van Tamás tanfolyamaira. Jelentkezni itt lehet.


Nincsenek megjegyzések: