2010. szeptember 24., péntek

Japán kulináris kirándulás

2010. október 2-án délelőtt és délután is lesz Japán házi konyha kurzusunk, melyen bepillantást nyerhetsz egy japán család menüjébe, a japán étkezési kultúrába és megismerkedhetsz a szigetország meglepően változatos és sokszínű ételeivel... a sushin túl. A kurzus fő témája pedig ez lesz: "Vajon milyen ételt visznek a japánok magukkal az őszi piknikre?"

Chef Maki egy olyan családba született, ahol mindenki nagyon szeret főzni és különleges ételeket kipróbálni. Szülei igazi gourmet-k. Maki már gyerekkorában beállt az édesanyja mellé tanulni, aki szintén tartott főzőtanfolyamokat, így sok olyan házias étel van a tarsolyában, amelyek ritkaságnak számítanak Magyarországon.

Íme a menü:
1. Onigiri - 3 fajta fog készülni (grillezett onigiri zöldhagymával, misoval; onigiri grillezett lazaccal töltve; onigiri umeboshival (japán szilva ecet) és shisoval)
2. Miso leves - gyökérzöldség miso leves
3. Zöldbab és szezám
4. Tamagoyaki - japán omlett darált csirkehússal
5. Sütőtök tempura
6. Meglepetés édesség

Az onigirit másnéven omusubinak is hívják vagy rizslabdának és egy tradicionális japán étel, amely fehér rizsből készül és háromszög vagy ovális formára gyúrják, külsejét pedig tengeri moszattal vonják be. Az onigiri megtölthető savanyított ume-val, sós lazaccal vagy bármilyen sós vagy savanyú összetevővel. Japánban nagy népszerűségnek örvend ez az étel, külön üzletek/éttermek specializálódnak rá.




A miso leves szintén tradicionális étel Japánban, az étkezések szerves része és nagyon egészséges. Alapját a dashi alaplé adja. A levesnek több változata van, az összetevők függnek a regionalitástól.

A tamagoyaki a japán omlett, amely tojásból, rántotta szerűen elkészített felgöngyölített, rétegezett étel. Édes és sós változatban is készítik, reggelire is fogyasztják, valamint szusik feltéteként is használják.

Van még néhány helyünk az órákra! Jelentkezzetek, hogy megismerkedhessetek Japán egzotikus ízvilágával!


Nincsenek megjegyzések: