2010. február 8., hétfő

Fügés biscotti

Egyik kedves chef tanoncunk, Zizi kérésére íme a nyílt napunkon kínált fügés biscotti receptje:

Fügés biscotti

Hozzávalók:

- 2,5 csésze bio finomliszt
- 1 csésze rapadura (finomítatlan nádcukor)
- fél csésze vaj
- 1 evőkanál sütőpor
- 1 csésze aszalt füge
- 3 nagyobb házi tojás
- 1 citrom héja

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Keverd össze a tojást, a rapadurát és a citromhéjat. Add hozzá a lisztet, és kezdd el gyúrni a tésztát. Ezután add hozzá a vajat is és gyúrd tovább. Vágd durvára a fügét és keverd a tésztához. Formálj nagyobb hasábokat belőle és tedd a sütőbe 5-10 percre. Hagyd kihűlni, majd szeleteld fel ujjnyi vastag csíkokra és tedd vissza még 5 percre a sütőbe. Füge helyett használhatsz durvára vágott mandulát, aszalt vörösáfonyát, vagy akár a kettőt együtt is. 

A legfinomabb forralt borral kínálva, így igazi téli vendégváró csemege is lehet belőle. Forrald fel a bort  fűszerekkel (fahéjrúd, csillagánizs, édeskömény mag)  és öntsd kis poharakba. Tégy minden pohár tetejére egy biscottit, és mártogasd a forralt borba.

2 megjegyzés:

Zizi írta...

Whoooooooaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Királyak vagytok!!! És nemcsak a recept miatt, hanem azért is, mert így kezditek ezt a bejegyzést: "Egyik kedves chef tanoncunk, Zizi kérésére..."
Nagyon köszönöm a receptet!!! Meg is csinálom hamarosan és beszámolok róla!!!
Szép napot nektek,
Zizi :)

Maki írta...

Mindenképp számolj be majd az eredményről, ha fotót is csatolsz nekünk mellé, annak különösen fogunk örülni.
Jó biscotti sütögetést!
A szeletelésnél légy majd nagyon óvatos :)