2010. február 22., hétfő

A mai Húsmentes Hétfőnk

Hétfőnként, amikor a Makifood csapata összeül, hogy minden aktuális történést, ötletet, felmerülő témát megbeszéljen, általában Maki készíti az ebédet (amennyire csak lehet, ezt a napot megtartjuk hús nélküli napnak - www.meatlessmonday.org).

Ezen a hétfőn mi voltunk azok, akikre főztek, új vendégtanárunk, Poór Balázs menüjét kóstolhattuk végig. Balázs shiitake gombával, spenóttal és sok-sok zöldséggel készített nekünk nyolckincs levest, vegetáriánus változatban. A levest metélőhagymás, köménymagos káposztasaláta követte, amihez nepáli zöldségcurryt és főtt kölest ettünk. Bár a betervezett aszalt gyümölcsös kenyérpudingra már nem maradt időnk, mindannyian nagyon elégedettek voltunk a többfogásos hétfői húsmentes ebéddel.

Nyolckincs leves shiitake gombával

Nepáli zöldségcurry kölessel, káposztasalátával

Balázs frissen csatlakozott a Makifood tanári gárdájához. Főzés terén a fúziós konyha híve, ötvözi különböző népek konyhatechnológiáját, alapanyagait, a vegetáriánus és vegán elvekkel. Sokat foglalkozik gyógyító táplálkozással, szakterülete a kínai táplálkozásterápia. A Makifoodnál oktatóként március végén debütál majd hivatalosan is, a vele tervezett tanfolyamokról részletesen is hírt adunk majd blogunkon.

Nincsenek megjegyzések: