A fogások elkészítése mellett Maki nagy hangsúlyt fektet az előkészítésre és a megfelelő késtechnika alkalmazására is.Mostani tanfolyamunkon például a japán vágási módok közül a "sogiri"-t sajátíthatták el a résztvevők, amelyet a dashiban párolt kínai kel felszeleteléséhez használtunk. A kínai kel torzsáját a kést nagyjából 45 fokos szögben tartva csíkokra vágtuk, így a keményebb részek is könnyen átfőnek - anélkül, hogy apró darabokra kellene vágnunk őket- és a formájukat is megtartják.
Következő tanfolyamunk: Flexitáriánus - Ha általában vegetáriánus fogásokat eszel, de néha szívesen elcsábulsz egy-egy húsételre is, ez a neked való tanfolyam! Tanuld meg, hogyan készítheted el egyszerűen ugyanazt az ételt hússal és húsmentesen is. Egyszerre várhatsz vegákat és nem vegákat vacsoravendégnek anélkül, hogy külön menüt kellene összeállítanod nekik.
A tanfolyam tervezett menüje:
- Shepherd's pie hússal/tofuval
- Lazac chan chan yaki/Seitan chan chan yaki ( észak-japán specialitás)
- Csirkeragu vöröslencsével és körtével/ Ricotta gombócok vöröslencsével és körtével
- Dinsztelt kelbimbó római köménnyel, pancettával, shiitakével
Időpont: november 22. délelőtt 10 óra
Jelentkezni az alábbi linkre kattintva lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése