Mozgalmas hétvégét tudhat maga mögött a Makifood csapata.
Szombat délelőtt szülinapi főzőtanfolyamot tartottunk, ahol az ünnepelt és a vele érkező családtagok és barátok a következő menüt készítették el Chef Maki irányítása mellett:
- Arancini- szicíliai rizslabdák vargányagombás rizottóból, mozzarellával töltve
- Madársaláta gránátalma és juharszirup-öntettel, pirított mandulával tálalva
- Friss tagliatelle borjúhúsos raguval, parmezánforgáccsal
- Vegán kávés-kókuszos pannacotta
A résztvevők az ünnepi ebéd végén Chef Maki diótortáját is megkóstolhatták.
Vasárnap legújabb tanfolyamunk, a "Flexitáriánus" első két alkalmát is megtartottuk. Hogy mit is jelent, ha valaki flexitáriánus módjára étkezik? Általában vegetáriánus ételeket eszik, de néha elcsábul egy-egy húsételre is. Tanfolyamunkon chef tanoncaink 4 izgalmas recept elkészítését tanulhatták meg mind húsos, mind húsmentes változatban, hogy ezután ne kelljen kétféle menüt összeállítani, ha vega és nem vega barátaink egyszerre érkeznek hozzánk vacsorára. A délelőtti órát magyar nyelven tartottuk, a délutáni alkalmat pedig a Funzine Magazin csapatával közös szervezésben angol nyelven.
Az elkészített menü:
- Lazac chan chan yaki/Tofu chan chan yaki (észak-japán specialitás)
- Csirkeragu vöröslencsével és körtével/Ricotta gombócok vöröslencsével és körtével
- Dinsztelt kelbimbó római köménnyel, pancettával, shiitakével
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése