2009. november 30., hétfő

Őszi/téli szemeszterünk utolsó kurzusai

Az elmúlt héten Látogatás az egészséges édességek birodalmába című tanfolyamunkon karácsonyra készülődve süteményeket és desszerteket készítettünk alternatív édesítőszerekkel és egészségesebb alapanyagokkal.

A kurzus menüje:
1. Sütőtök pite juharsziruppal
2. Vegán blintz (palacsinta) teljeskiőrlésű lisztből alma-birsalma raguval vagy házi áfonyaszósszal
3. Mogyoróvajas sütik
4. Alma karamellköpenyben

A sütemények édesítéséhez finomított cukor helyett különböző szirupokat (juhraszirup, rizsszirup, búzaszirup) és finomítatlan cukrot használtunk. A fehérlisztet teljeskiőrlésű liszttel, tönkölyliszttel, barnarizsliszttel és zabpehellyel helyettesítettük.

Édesítő tesztelés

Készül a sütőtök pite

Vegán palacsinta alma-birsalma töltelékkel

Mogyoróvajas sütik

Következő kurzusaink:

Ünnepi lakoma bűntudat nélkül - izgalmas, változatos, ugyanakkor gyors és egészséges karácsonyi menü, hogy az ünnepekre készülődve anélkül kápráztassuk el családtagjainkat, hogy egész napokat a konyhában töltenénk.

A tervezett menü:

1. Mezze-tál: sült feta labdák, fűszeres olivabogyó, dolma bulgurral és báránnyal
2. Endívia, cékla és alma saláta vérnarancs vinaigrettel
3. Bárány friss koriander és menta mártással
4. Kuszkusz friss zöldfűszerekkel és gránátalmával
5. Fahéjas fügetorta

A tanfolyamra regisztrálni a következő linkre kattintva tudsz.

Lurkók a konyhában (gyerektanfolyam) - a kis chef tanoncokkal egészséges karácsonyi sütiket sütünk. Sütögetés közben a gyerekek játszva sajátithatják el az egészséges étkezés néhány alapszabályát.

A tanfolyamra regisztrálni a következő linkre kattintva tudsz.

Nincsenek megjegyzések: