2009. március 7., szombat

Alap és haladó késtechnikák

Elindult a Makifood tavaszi/nyári féléve. Nyílt napunk után az első tanfolyamot is magunk mögött tudhatjuk.
A szemeszter legelső alkalma az alap és haladó késtechnikák címet viselte, ahol a résztvevők elsajátíthatták a profi szakácsok által alkalmazott valamennyi késtechnikát. A délelőtti órán lelkes cheftanoncok gyakorolhatták a különböző szeletelési formákat, a délutáni kurzuson gasztroblogok szerzői (Fűszer és Lélek, Kicsi Vú, Malackaraj, Mirelle konyhája) és a velvet.hu egyik munkatársa vettek részt, ahol kiderült, hogy még a gyakorlott szakácsoknak is okozhat fejtörést a hagymaszeletelés...


A délutáni óráról a következő élménybeszámolók születtek:
Fűszer és Lélek: Késtechnika óra
Mirelle konyhája: Kést nekünk!
Kicsi Vú: Késtechnika óra Chef Makinál
Velvet: Egy jó kés és nincs sírás


A tavaszi félév következő alkalma 2009. március 14-én lesz Szórakoztatás és party ételek címmel, ahol megtanulhatod, hogyan kápráztasd el vacsoravendégeidet néhány gyors, egyszerű és mégis különleges fogással.


Nincsenek megjegyzések: