2013. március 20., szerda

Garnélarák szezámos joghurttal


Egy kicsit különleges receptet hoztunk nektek, de csak abban különleges, hogy garnélarák kell hozzá, amit nem fogyaszt mindennap az ember. Cserébe viszont a recept nagyon egyszerű és előkészületekkel együtt 30 perc alatt összedobható (feltéve, ha tisztított spenótot vettünk :)). Gyors hétköznapi vacsora!

Garnélarák szezámos joghurttal

Hozzávalók:
- 450-500 g garnélarák, megpucolva és megtisztítva
- 4 evőkanál vodka
- só és bors
- 4 közepes szem krumpli, meghámozva és julienne-re vágva
- 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 200 g spenót
- 4 evőkanál tahini (szezámmag krém)
- 2 csésze natúr joghurt
- 1 kiskanál shoyu (szójaszósz)
- szezámolaj
- 3-4 evőkanál napraforgóolaj 

Locsoljuk meg a rákokat a vodkával és hagyjuk állni 5 percig. Keverjük simára a tahinit, a joghurtot és a shoyut. Forrósítsuk fel az olajat wokban és süssük benne a krumplicsíkokat, amíg üvegesedni kezdenek. Adjuk hozzájuk a fokhagymát, a rákot és végül a spenótot. Sózzuk és borsozzuk. Keverjük össze a tahinis keverékkel alaposan, majd zárjuk el a gázt és locsoljuk meg egy kevés szezámolajjal.


Nincsenek megjegyzések: