2012. október 24., szerda

Céklasaláta tárkonnyal és kecskesajttal



Egy egyszerű saláta recept Makitól, amely kiváló lehet előételként tálalva. Könnyű elkészíteni, csak annyi időt vesz igénybe, amíg a céklák megsülnek és megpuhulnak. 

Érdemes ezt az egészséges zöldséget minél többet fogyasztanunk az őszi, téli időszakban. Kiváló vérképző hatása van, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere folyamatait szabályozza, valamint tumorsejtek szaporodását gátló hatása is van.

Céklasaláta tárkonnyal és kecskesajttal

Hozzávalók:
- 4-6 közepes cékla, megmosva és megszárítva
- olívaolaj
- friss tárkonylevelek
- 1 kis tömb kecskesajt, felszeletelve
- só és bors
- vörösborecet

Dörzsöljük be a céklákat olívaolajjal, sóval és borssal. Csomagoljuk őket alufóliába és süssük a sütőben 180 fokon, amíg megpuhulnak. Húzzuk le a héjukat és vágjuk fél centiméter vastag szeletekre, valamint a végeit közepes kockákra. Fűszerezzük a céklakockákat és szeleteket, majd locsoljuk meg az ecettel és a durvára vágott tárkonnyal. Tálaljuk a szeletekre vágott kecskesajttal.


Nincsenek megjegyzések: