2012. szeptember 26., szerda

Őszi újdonságok és akció

Igen színes őszi órarendet állítottunk össze nektek és igazán bővelkedünk újdonságokban. Vannak meglepetéseink is. De lássuk milyen órák és akciók teszik izgalmassá az új szemesztert.

Szeptember 3-án megtartottuk első Húsmentes Hétfői Vacsora Klubunkat iskolánk legújabb helyszínén az Aquamart Szalonban (igen, most már nemcsak a BGF Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának tankonyháján vannak óráink). Szeretnénk hagyományt teremteni a Meatless Monday nemzetközi mozgalmat követve, vagyis, hogy egy nap vagy egy étkezés erejéig húsmentes ételek kerüljenek a tányérunkra. Az október 1-i vacsora vendége Nagy Ervin színész lesz! A menü elég csábító: Meze választék: égetett padlizsán és gránátalma krém, sütőtök tahini krém, répa saláta, pita kenyér / Csípős paradicsom csicseriborsó leves / Maqluba zöld salátával és gránátalmás öntettel / Citromos búzadara sütemény.

Újdonságként tartjuk számon Stephane Gerphagnon óráját, aki a híres francia cukrászat bámulatos világába kalauzolja, azokat, akik ellátogatnak óráira. A cheftanoncok megtanulják a cukrászat alapvető ismérveit, valamint a kifejezéseket, elnevezéseket franciául, és olyan fantasztikus sütiket fognak készíteni, mint az éclairs, a sable vagy a mille feuille.


Verbovszky Gabi csapatunk régebbi tagja három órát is tartani fog ebben a szemeszterben. Sokan mondják, hogy a leves nemcsak a testnek kell, hanem a léleknek is. Az őszi, hűvösebb időszakban mindannyian jobban vágyunk egy tál melengető és tápláló levesre. Gabi vezetésével az alaplevekkel, krémlevesekkel és a tartalmas egytálételekkel ismerkednek majd a cheftanoncok. Babaételek óráján az anyukáknak ad tippeket, ötleteket, hogy mikor kezdjék el kisbabájuk hozzátáplálását és egyáltalán mit ehet a gyermek 6 hónapostól 1,5 éves koráig? Mit és hogyan főzzünk úgy, hogy az étel tápláló és finom legyen, valamint a baba ízlelőbimbóit is felvillanyozza. Stresszmentes desszertek óráján pedig bebizonyítja, hogy hogyan lehet egy édesség egészséges, amelyben nincsen finomított cukor, sok zsiradék és fehérliszt, és amelyet bűntudat nélkül is fogyaszthatunk.

Poór Balázzsal melengető ételeket fognak készíteni a cheftanoncok, amelyek segítenek abban, hogy könnyebben viseljük el a hideget és a téli sötétséget, egyszóval jókedvre derítenek.


A nagy népszerűségnek örvendő Marmorstein péksége óránk továbbra is megtalálható órarendünkben. Misi  masszív dagasztást, kenyérsütést ígér a cheftanoncoknak, a menüre azonban felkerülnek a pékáruk (kifli, zsemle) is.

Raj Ráhel szintén régóta erősíti a Makifood csapatát. Nemzetközi zsidó konyha óráján a nemzetközi és magyar zsidó konyhát mutatja be és elárulja az ünnepek hagyományait; szülei, nagyszülei gőzölgő konyhájából, generációkon át öröklődő receptekből építkezve.


Maki óráin is találkozhattok meglepetésekkel. Délkelet-ázsiai utcai finomságok óráján, a délkelet-ázsiai utcák lüktető forgatagába repít el a résztvevőket. A valóságban ilyen helyeken tömeg veszi körül a kis utcai árusítókocsikat. Maki segítségével megismerkedhetünk az ázsiai kulináris világ egy izgalmas szegletével. Hétköznapi vacsorák újragondolva óráján Maki megtanítja, hogyan készíthettek izgalmas, ám mégis egyszerű és gyors fogásokat, melyek egy kis praktikával könnyen továbbfejleszthetőek a hétvégi, családi és baráti komolyabb vacsorákra is. Flexiteriánusként Maki a húsos és vegetáriánus formában egyaránt elkészíthető fogások rejtelmeibe vezeti be hallgatóit. Nehéz dolga lesz a húsevőknek, mert a korábbi órák tapasztalatai azt mutatják, hogy Maki húsmentes fogásai verhetetlenek! A népszerű alap késtechnika és sushi workshop órák sem maradnak el Maki repertoárjából.


Októberi AKCIÓNK keretében pedig néhány új óránkra kedvezményesen regisztrálhattok!
Babaételek - 6000 Ft
Hagyományos francia cukrászat - 8000 Ft
Stresszmentes desszertek - 8000 Ft
Az akció a készlet erejéig tart!

Várunk benneteket sok szeretettel!


Nincsenek megjegyzések: