2012. szeptember 17., hétfő

Quesadilla cukkinivel és adzuki babbal



Friss cukkinit még könnyű beszerezni a piacokról, a többi alapanyag pedig beszerezhető keleti fűszereseknél, üzletekben. Egyszerű ötlet egy mexikói vacsorához.

Quesadilla cukkinivel és adzuki babbal

Hozzávalók:
- 1 nagy vagy 2 közepes cukkini, lereszelve
- 1 csésze adzuki bab
- 1 csésze reszelt sajt (pl. gruyere, gouda vagy fehér cheddar)
- 2 evőkanál friss koriander, apróra vágva
- 1-2 újhagyma, finomra vágva
- csipetnyi chilipor
- só és bors
- 8 db búzatortilla

Keverjük össze egy tálban a reszelt cukkinit 2-3 csipetnyi sóval. Hagyjuk állni kb. 5 percet, majd nyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet. Adjuk a cukkinihez a főtt adzuki babot, a sajtot, a koriandert, a hagymát, a chiliport, majd keverjük össze, és ízesítsük sóval, borssal. Forrósítsunk fel egy teflonserpenyőt és helyezzünk bele egy tortillát. Tegyünk a cukkinis keverékből néhány evőkanálnyit a tortilla egyik felébe, majd hajtsuk rá a másikat, hogy félhold alakot kapjunk. Süssük a tortilla mindkét oldalát, amíg a sajt megolvad, és a tészta aranybarnává válik.

Adzuki bab (édes japán babfajta) főzése (ha nem kapunk adzuki babot, készíthetjük vesebabbal):
Áztassuk be éjszakára a babot. Csöpögtessük le jól és rakjuk lábosba, töltsük meg annyi vízzel, hogy épp elfedje.  Dobjunk bele egy 2 cm hosszú, friss gyömbért és egy apró darab kombut (tengeri algát). Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a lángot és egy merőkanál segítségével folyamatosan távolítsuk el a víz tetején képződő habot. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul.


Nincsenek megjegyzések: