2012. szeptember 19., szerda

Húsmentes Hétfői Vacsora Klub

Fotók: Nagy Zita

Szeptember 3-án megtartottuk első Húsmentes Hétfői Vacsora Klubunkat iskolánk legújabb helyszínén az Aquamart Szalonban. Szeretnénk hagyományt teremteni a Meatless Monday nemzetközi mozgalmat követve, vagyis, hogy egy nap vagy egy étkezés erejéig húsmentes ételek kerüljenek a tányérunkra. A mozgalom képviselői, valamint hírességek (mint Paul McCartney, Denise Richards, James Cameron, Bryan Adams vagy Alec Baldwin) arra biztatnak, hogy egy napra hagyjunk fel a húsevéssel és ismerkedjünk a vegetáriánus konyhával (csökkentve a húsfogyasztást, mérsékelve a környezeti károkat).



Nem csak a vegetáriánusok esznek zöldségételeket! Ha végiggondoljuk a magyar konyhában is van számos vegetáriánus étel: rengeteg főzelék, gombapaprikás, mákos nudli, szilvásgombóc, stb.

Minden hónap első hétfőjén kinyitjuk a húson túli univerzum bőségkosarát, és jóllakatunk minden vendéget. Kiderül majd, hogy egyáltalán nem áldozat néha nem húst enni, illetve, hogy a vegetáriánus konyha bőven a rántott sajton túl kezdődik, és annál jóval izgalmasabb dolgokat tartogat számunkra. Maki mellett minden alkalommal egy ismert meglepetés házigazdája is lesz az esteknek. A közös vacsora közben beszélgetünk vele, egymással, az ételekről és az életről.



A szeptemberi első alkalom vendégei vegetáriánus bloggerek voltak: Anna a Vegasztrománia szerzője és Zita a Zizi kalandjai szerzője. A menü pedig káprázatos volt: Kukorica és csicseriborsó fritter lime chili sóval / Paradicsom krémleves crostinivel / Nyers tabulé / Kukoricahaj rizottó / Pirított szejtán korianderes őszibarack szósszal / Vegán bogyós gyümölcsös galette. Egy ilyen menü után garantált volt a jóllakás, pedig húst nem is ettünk! :)

Októberi vacsoránkon Nagy Ervin színész lesz a vendég. A vacsorára regisztrálni weboldalukon tudtok.

Az első estéről még több képet találtok a Húsmentes Hétfői Vacsora Klub Facebook oldalán itt.


Nincsenek megjegyzések: