2012. július 18., szerda

Termelői piac és fesztivál a Millenárison

A minap belefutottunk egy termelői piac fesztivál plakátba, gyorsan utána is jártunk, hogy megosszuk veletek is a hírt. 


A ZÖLD KRAJCÁROS termelői piac és fesztivál 10 környezetvédő, illetve fenntartható fogyasztást népszerűsítő civil szervezet (pl.: Humusz Szövetség, Tudatos Vásárlók Egyesülete, Magosfa Alapítvány, GATE Zöld Klub, stb.) közreműködésével valósul meg az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület szervezésében.

A Zöld Krajcáros Ökopiac és Fesztivál egész nyáron érdekes programokkal várja a látogatókat a Millenáris Park (1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.) területén. A fesztiválon szerepet kapnak a környezettudatos életmód fő témakörei, mint például energiahatékonyság, környezetbarát közlekedés, élelmiszer, tudatos vásárlás, hulladék megelőzés és a lehetséges alternatív megoldások, praktikus, gyakorlati tanácsok. A fesztivál különlegessége, hogy minden napnak más-más civil szervezet lesz a Házigazdája, így garantált az egyes környezettudatos témakörök színes, érdekes és rendhagyó feldolgozása. A nyári rendezvénysorozat minden napján helyi termelők kínálják bio és helyben termelt élelmiszereiket.

A szervezők hisznek abban, hogy "mindenki számára fontos az egészséges táplálkozás, a tiszta levegő és az energiahatékony építészetben rejlő lehetőségek. Mert nem csak vidéken, de egy nagyvárosban, így Budapesten is nagy szükség van arra, hogy lakói megértsék és a gyakorlatban is alkalmazzák a hétköznapi környezettudatos fortélyokat... És végül, mert szeretnénk egy egészségesebb és környezettudatosabb világban élni."

A fesztivál sorozat időpontjai és témái:
- 2012. július 21-22. - Zöldülmény
- 2012. augusztus 4-5. - A te döntésed!
- 2012. augusztus 17-19. - Egyél, igyál, kiránduljál
- 2012. augusztus 24-26. - Bringapalánta

Az egyes alkalmakhoz tartozó részletes programokat a Zöld Krajcáros weboldalán találjátok.


Nincsenek megjegyzések: