2012. július 27., péntek

Maki tippek: hogyan hűtsük magunkat nagy melegben?

Kép: innen

Ezentúl itt a blogunkon időről időre megosztunk majd néhány Maki tippet különböző témákat illetően.  A legaktuálisabb most a meleg nyári időben, hogy hogyan tartsuk szervezetünket hűvösen, melyek azok az étkezési, ivással kapcsolatos tippek, amelyek segítenek ebben.

1. Együnk minél több zöld színű zöldséget (saláták, leveles zöldségek), melyek segítenek a szervezetünk tisztításában és hűtésében.

2. Együnk tengeri algát - ez az egyik legjobb hűtő és nedvesítő energetikájú étel. Például adjunk wakame-t (kapható ázsiai üzletekben, piacokon) a salátánkhoz vagy pirított zöldségeinkhez. Készítsünk arame és hijiki (tengeri algák) salátákat.

3. Hűtsük szervezetünket minél több citrommal és mentával. Ezekkel ízesítsünk saláta önteteket, halételeket, különböző salátákat, a vizet.

4. Hidratáljunk kókuszvízzel. Természetes frissítő ital, könnyen emészthető cukrot és szénhidrátot tartalmaz elektrolit formájában. Kiválóan oltja a szomjat és pótolja az elveszett tápanyagokat megerőltető testmozgás után.

5. Étkezéskor válasszunk inkább halat és hüvelyeseket a nehezebben emészthető húsok és sajtok helyett. Fehér húsú halak és könnyebb hüvelyesek, mint például lencse, szója- és limabab, hűtő fehérjeforrások. 

6. Az alkohol és a kávé dehidratálják és felmelegítik a szervezetet, szóval kerüljük ezeknek a fogyasztását. Igyunk helyettük zöld- vagy gyógynövény teákat, citromos vizet.


Nincsenek megjegyzések: