2012. április 23., hétfő

Csipegetés újdonságainkból



A nagy érdeklődésre való tekintettel lesz még Marmorstein péksége óránk mégpedig május 19-én délután 14 órától. Már csak néhány helyünk maradt!

Szeretnénk nektek bemutatni a nemrég a Díványon indított Alapkonyha blogunkat, melyet újságírókkal és bloggerekkel együtt szerkesztünk, írunk. Sok-sok receptet, a nemzetközi konyhák bemutatását, kulináris érdekességeket találtok a weboldalon és a Facebook oldalon.

Az április 15-i TV2 Napló című műsorának egyik riportjában Maki is szerepelt több Magyarországon élő külföldivel együtt. Az interjú a magyar étkezési szokásokról szól és azt taglalja, hogy tényleg kövérek-e a magyarok, ahogyan az egy svéd videóban elhangzott.

Néhány újdonság tavaszi órarendünkből...

Vasárnapi ebéd - 2012. április 27., 18:00-21:00
Sokszor érezheted úgy, hogy milyen nehéz összeállítani egy menüsort valami alkalomra, legyen az baráti vacsora, családi szülinap vagy egy jeles ünnep. Most ajánlunk egy komplett menüt, amit ráadásul jelentős részben előre meg lehet csinálni, hogy ne kelljen a gőz fölött pácolódni. Attól, hogy egy konyha magyar, még nem kell, hogy egészségtelen és elavult is legyen. Finom arányváltoztatásokkal a korszerű étkezésbe is be tudod illeszteni a magyaros menüsorokat. Nem kell lemondani az otthonos, igazi magyar ízekről.

Cinco de Mayo - 2012. május 4., 18:00-21:00
A Cinco de Mayo-t gyakran összekeverik Mexikó nemzeti ünnepével, pedig azt szeptemberben ülik.  Az ünnep eredete egy keserédes győzelem, amelyet a mexikói hadsereg aratott a franciák felett 1816-ban, a pueblai csatában. Ilyenkor nincs nagy buli, összegyűlnek a családok, barátok, beszélgetnek. Korábban mi sem ismertük az eredetét, azt hittük, hogy ez egy vidám ünnep, pedig csak az USA déli államaiban lett ebből egy parti dátum, aztán most az egész világ azt hiszi, hogy Mexikó legnagyobb bulija. Ezen a napon az emberek olyat főznek, amivel a szívüknek igazán kedves embereket akarják elkápráztatni.

Keserédes csokigyár: Bonbon készítés - 2012. május 12., 10:00-13:00
Wagner Bea chocolatier a belga Csokoládé Akadémián leste el a szakma fortélyait, 2009 óta pedig Keserédes nevű csokoládéboltjában saját csokoládé és bonbon válogatásaival kényeztet bennünket. Az órán a Cheftanoncok maguk temperálják, formálják a csokoládét és elkészítik saját öntött bonbonjaikat különféle töltelékekkel. Mindenkinek egyéni belátására bízzuk, hogy az elkészült „műveket” azonnal felfalja, vagy szeretteinek ajándékozza.

Izakaya, a japán tapas - 2012. május 18., 18:00-21:00
Az Izakaya - noha kajának van ejtve :) - se nem étel, se nem ital, hanem egy helyet jelöl, egy fajta étkezési módot Japánban. Az Izakaya valahol a bár, a bistro és az étterem keveréke. Izakayaba sosem megy egyedül az ember, lehet menni kettesben, de jellemzőbb, hogy nagyobb csoportokban mennek oda a vendégek. A hely is úgy van kialakítva, hogy alkalmas legyen arra, hogy elszeparáljanak nagyobb csoportokat. Egy ilyen bárban a legtöbb ember "All you can eat" vagy "All you can eat and drink" menüt választ. Ezek a menük egy meghatározott időtartamra szólnak (2-3 óra). Ezalatt az idő alatt bármit és bármennyit rendelhetsz a menüből. A sokféle étellel jól lehet lakni, de a cél sokkal inkább az, hogy beszélgetés, iszogatás közben mindenfélét megkóstoljon az ember.

Sok szeretettel várunk benneteket óráinkon!



2 megjegyzés:

Zsófi írta...

én mgint lemaradtam. pedig ez minden vágyam. esetleg lesz még lehetőség?

Chef Maki írta...

Mivel ennyire népszerű ez az óra, tervezzük, hogy még fogunk tartani. Egyeztetés, szervezés alatt.