2012. április 3., kedd

Mexikói kiruccanás



Ti is vágytok már egy ilyen helyre? Napsütés ezerrel, azúrkék tenger, fehér homokos part, pálmafák, a tenger morajlása... hmmm. Álmodozni jó! Ha ide nem is tudunk azonnal elröppenni, a mexikói konyhába bele tudjuk ásni magunkat. Íme egy könnyen elkészíthető, mégis különleges recept a mexikói-olasz származású vendégtanárunktól, Patricio-tól.

A mexikói konyha gyors, fűszeres, friss, napsütéssel teli, pont, mint az április hónap (legalábbis reméljük, így lesz! :)).

Kép forrása: innen

Rák ceviche avokádó koriander mártogatóssal

Hozzávalók 4 főre:
250 g rák
2 evőkanál chilis ketchup
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db lime
3 db (fekete) paprika
4 szál újhagyma
1 teáskanál Worchester szósz
1 teáskanál Tabasco szósz
só, bors
4 evőkanál aprított koriander
2 db nagy avokádó
1 gerezd fokhagyma
olaj

Hámozzuk meg az avokádót, távolítsuk el a magját és vágjuk kockára. Egy tálkában adjuk az avokádóhoz a koriandert, a lime kifacsart levét és tegyük félre. A rákot tisztítsuk meg és tegyünk félre 2-3 darabot - amit később megpirítunk -, a többit pedig tegyük fel egy lábas vízben megfőzni az aprított lilahagymával, egy darabka lime-mal és a 3 darab paprikával. Amíg fő, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, tegyük egy tálkába, adjuk hozzá a ketchupot, egy kevés lime levet, a Worchester szószt, a Tabascot, sót és borsot. A megfőtt rákot vegyük ki a vízből és vágjuk apró darabokra, majd hagyjuk hűlni 10 percig. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és néhány perc alatt pirítsuk meg a fokhagymát és a félretett 2-3 darab rákot. Üvegpoharakba tegyünk egy kevés korianderes avokádót, erre tegyük a megfőtt rákot, az újhagymás csípős szószt, díszítésnek pedig egy keveset a pirított rákból.

***

Patricio 2012. április 6-i "Mexikói fiesta" óráján az alábbi menü lesz elkészítve:
- Guacamole
- Nachos
- Enchiladas Verdes
- Churros
- Mexikói tinga - csirke csípős paradicsomszósszal
- Piros majonéz salsa

Az órára jelentkezni weboldalunkon tudtok.



Nincsenek megjegyzések: