2012. április 3., kedd

Mexikói kiruccanás



Ti is vágytok már egy ilyen helyre? Napsütés ezerrel, azúrkék tenger, fehér homokos part, pálmafák, a tenger morajlása... hmmm. Álmodozni jó! Ha ide nem is tudunk azonnal elröppenni, a mexikói konyhába bele tudjuk ásni magunkat. Íme egy könnyen elkészíthető, mégis különleges recept a mexikói-olasz származású vendégtanárunktól, Patricio-tól.

A mexikói konyha gyors, fűszeres, friss, napsütéssel teli, pont, mint az április hónap (legalábbis reméljük, így lesz! :)).

Kép forrása: innen

Rák ceviche avokádó koriander mártogatóssal

Hozzávalók 4 főre:
250 g rák
2 evőkanál chilis ketchup
1 kis fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db lime
3 db (fekete) paprika
4 szál újhagyma
1 teáskanál Worchester szósz
1 teáskanál Tabasco szósz
só, bors
4 evőkanál aprított koriander
2 db nagy avokádó
1 gerezd fokhagyma
olaj

Hámozzuk meg az avokádót, távolítsuk el a magját és vágjuk kockára. Egy tálkában adjuk az avokádóhoz a koriandert, a lime kifacsart levét és tegyük félre. A rákot tisztítsuk meg és tegyünk félre 2-3 darabot - amit később megpirítunk -, a többit pedig tegyük fel egy lábas vízben megfőzni az aprított lilahagymával, egy darabka lime-mal és a 3 darab paprikával. Amíg fő, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, tegyük egy tálkába, adjuk hozzá a ketchupot, egy kevés lime levet, a Worchester szószt, a Tabascot, sót és borsot. A megfőtt rákot vegyük ki a vízből és vágjuk apró darabokra, majd hagyjuk hűlni 10 percig. Egy serpenyőben hevítsünk olajat és néhány perc alatt pirítsuk meg a fokhagymát és a félretett 2-3 darab rákot. Üvegpoharakba tegyünk egy kevés korianderes avokádót, erre tegyük a megfőtt rákot, az újhagymás csípős szószt, díszítésnek pedig egy keveset a pirított rákból.

***

Patricio 2012. április 6-i "Mexikói fiesta" óráján az alábbi menü lesz elkészítve:
- Guacamole
- Nachos
- Enchiladas Verdes
- Churros
- Mexikói tinga - csirke csípős paradicsomszósszal
- Piros majonéz salsa

Az órára jelentkezni weboldalunkon tudtok.



1 megjegyzés:

Giovanni Carlo írta...

koi fish food homemade Koi are primarily bottom feeding fish. Blended paste foods that sink to the bottom of the pond can be made at home easily. Combine 12 canned sardines, two pounds of shrimp, two cups of cooked rice, six garlic cloves and a cup of orange juice in a blender and pulse to chop into small pieces.