2010. június 9., szerda

Flexitáriánus fogások

Holnap este Flexitáriánus tanfolyamra jön hozzánk 10 chef tanoncunk, de hogy milyen alkalomból tartja majd Maki a tanfolyamot, azt csak később fogjuk tudni elárulni nektek. :)

Addig is elöljáróban annyit, hogy mivel a kurzus témája a flexitáriánus étkezés, olyan fogásokat fogunk készíteni, amelyek mind húsos, mind vega változatban, külön főzőcskézés nélkül elkészíthetőek. Így ha mi magunk vegetáriánusok lennénk, de húsevő barátainkat látjuk vendégül, nem kell, hogy fájjon a fejünk a menü kitalálása miatt, mindenki eheti ugyanazt a fogást, kisebb módosításokkal.

Többek között bibim bap-ot fogunk készíteni marhahúsos és zöldséges változatban (koreai rizses egytálétel, amit csípős miso szósszal tálalunk) és enchiládát, a vegáknak spenóttal és fekete babbal, a húsimádóknak pedig naphallal. 

Ez utóbbi fogást vega változatban a Makifood csapata már letesztelte jó néhány héttel ezelőtt az egyik húsmentes hétfőn csapatebédként. Elképesztően finom.


Az enchiladahoz tartozó szószt sült paprikából készitjük

A paprikát sütés után meghámozzuk és robotgépben paradicsommal, hagymával, római köménnyel, korianderrel, chilivel és fokhagymaporral ízesítve szósz állagúvá dolgozzuk. 

A holnapi főzőcske végeredményéről a későbbiekben nektek is hírt adunk majd!


Nincsenek megjegyzések: