2009. szeptember 28., hétfő

Szeptember végi kurzusaink


Kedves Chef tanoncaink!

A Makifood szeptember végi tanfolyamain bepillantást nyerhettetek az igazi japán házi konyha rejtelmeibe és a japán étkezési kultúra alapjaiba, valamint megismerkedhettetek néhány igazán izgalmas, új vegetáriánus recepttel a francia konyha jegyében.

Egy kis ízelítő a tanfolyamok menüjéből:

Ismerkedés az igazi japán házi konyhával
* Chawan mushi - Gőzölt tojássodó csészékben
* Agedashi tofu - Sült tofu gyömbérrel
* Kabocha no misoshiru - Miso leves sütőtökkel
* Hakusai no asazuke - Kínai kel saláta gyors savanyítással
* Hijiki gohan - Főtt rizs hijikivel

Új Vegetáriánus
* Soupe au pistou - Pistou leves
* Céklasaláta friss tárkonnyal és kecskesajttal
* Galette rókagombaraguval
* Fehérborban és vajban párolt újhagyma
* Diótorta

Ha lemaradtál a tanfolyamról, de megtetszett a menü, próbáld ki a párolt újhagyma receptjét, kitűnő köret egy-egy könnyebb főétel mellé.

Újhagyma fehérborban és vajban párolva

Hozzávalók:
6-8 zöldhagyma, megtisztítva, a gyökere eltávolítva
1 csésze száraz fehérbor
1/2 csésze víz
2 evőkanál vaj
só és bors

Olvassz fel két evőkanál vajat egy serpenyőben. Helyezd bele a hagymákat és párold őket, míg enyhén megbarnulnak. Add hozzájuk a bort, a vizet, sózd és borsozd picit. Amikor a főzőlé felforr, vedd lejjeb a lángot és főzd alacson lángon tovább a hagymákat, míg teljesen puhák lesznek. Adj még egy evőkanál vajat hozzájuk tálalás előtt.

Nincsenek megjegyzések: