2009. szeptember 14., hétfő

Őszi szemeszterünk elindult

Rotyog a zöldségleves alap

A Makifood főzőiskola őszi szemesztere elindult. Köszönjük minden korábbi és új cheftanoncunk és érdeklődőnk részvételét pénteki nyílt napunkon. Hagyományainkhoz híven ezt a félévet is késtechnika tanfolyammal kezdtük, diákjaink pedig a megfelelő szeletelési technikák elsajátítása közben felavatták új, tágas, két új pulttal felszerelt konyhánkat.

Ha a frissen megtanult kestechnikákat gyakorolnád otthon, de nem tudod, mit kezdj a felszeletet zöldséghalommal, készíts egy jó nagy lábas zöldségleves alapot, amit rengeteg étel alapjaként felhasználhatsz, vagy lefagyasztva akár a közelgő hosszú, téli estéken is elővehetsz majd.

A leveshez alapvetően mirepoix-t es bouquet de garni-t, s persze vizet kell használnod. A mirepoix a zeller, vöröshagyma és sárgarépa kombinációja, amelyet általában a következő arányban használnak fel: 2 rész vöröshagyma, 1 rész zeller, 1 rész sárgarépa.

A bouquet de garni-val fűszerezheted a levesalapot, ami kis összekötözött zöldfűszercsokrot jelent, és bár nincs szigorúan meghatározott listája a csokrot alkotó összetevőknek, általában petrezselyemből, babérlevélből, kakukkfűből és feketeborsból áll. A fűszercsokrot a főzés elején helyezzük a levesalapba, majd a végén eltávolítjuk.

A fotón a Maki által felhasznált zöldségekből készült levesalapot láthatod. Tipp. Kattints a képre, hogy jobban lásd mi van a lábasban.

Nincsenek megjegyzések: