2014. március 31., hétfő

Maki az Ízes életben Mautner Zsófival + nyereményjáték szakácskönyvért


A játék lezárult! Gratulálunk Colette-nek, aki az alábbi étellel vendégelné meg Makit: "Valami szezonálisat három fogásban...így ha most jönne, akkor karfiollevest, citrommal, turbolyával és virágporral tálalva... rakott mungólepényt kókusztejszínes karalábéval, zöldségtoronnyal ehető tányérban... desszertnek pedig ibolya illatú raffaell golyókat. Ha egy későbbi időpontban, akkor a változtatás jogával élnék. ;-)



Mautner Zsófi meghívta Makit Ízes élet című TV műsorába és április 4-én pénteken délelőtt együtt fognak főzni két nagyon finom japán ételt: misoban és kefirben marinált lazacot és kenchinjiru-t, amely japán zöldségleves tofuval (a leves receptjét itt találjátok). Ne hagyjátok ki a műsort!


Ha pedig szeretnétek megnyerni Zsófi legújabb szakácskönyvét, a Főzőiskola - Alapfokot, akkor annyit kell tennetek, hogy megírjátok nekünk ide kommentben április 4-e éjfélig, hogy ti mit főznétek Makinak, ha elmenne hozzátok vendégségbe! A nyertest nem sorsolni fogjuk, hanem Maki fogja kiválasztani, szóval legyetek kreatívak! És vigyázat, a végén még az is lehet, hogy Maki beállít a nyerteshez, hogy megkóstolja azt a fogást, amit neki főzne! :)

Nyertes kihirdetése április 7-én itt a blogon és Facebook oldalunkon!


13 megjegyzés:

zsófcsa írta...

Kukoricalevest és áfonyás sajttortát! :)

Névtelen írta...

Hagyma leves medvehagymával,, frissen pirított sajtos krutonnal, diós-meggyes pite

Colette írta...

Valami szezonálisat három fogásban...így ha most jönne, akkor karfiollevest, citrommal, turbolyával és virágporral tálalva... rakott mungólepényt kókusztejszínes karalábéval, zöldségtoronnyal ehető tányérban... desszertnek pedig ibolya illatú raffaell golyókat. Ha egy későbbi időpontban, akkor a változtatás jogával élnék ;-)

Szandi írta...

Sütőtöktócsnit grillezett csirkemellel és fűszeres tejföllel, illetve avokádós csokoládékrémtortát. :)

Pirkko írta...

Előételnek guacamole sült főzőbanánnal, főétel caponata csirkemellel, desszertnek nyers rebarbara-eper fagylalt kakaóbab darabkákkal.

Albertina írta...

Gyömbéres kókusztejlevest benne tápióka gyönggyel, Currys sütőtököt jázminrizzsel, mangópürével és grillezett spárgával, desszertnek créme brülée-t. :)

ancsa írta...

Az aktuális kedvenceimet :)
Zabpelyhes babfasírtott friss bagett között, mazsolás paradicsomszósszal. Desszertnek pedig fehércsokis tonkababos fagyit ropogós (kekszes) málna darabokkal.

Annamari írta...

Friss lecsót a család szarvaskolbászával és házilag készített rizstejben főtt kölest a nagymamám által főzött lekvárral a tetején :)

Juci's journey írta...

Nasi gorenget ( indonez sult rizs) temphe fasirttal. Desszertnek johetne kokuszos tejberizs.

mokkáskanál írta...

Vargányalevest pirított házisonkával, lazacot zöldfűszeres rizottóval, panna cottát gránátalmával

Vámossy Brigitta írta...

Bárányerőleves grízgaluskával, Provence-i báránykorona, fekete csokoládémousse

Kecse Péter írta...

Szuvidált libamáj mandarin kompóttal, Roséra sült bárányborda édesburgonya szósszal, Rétestorony epertükrön.

Colette írta...

Lett végül ennek a játéknak "nyertese"? Mert nem látom sehol kié lett a könyv?