2010. május 30., vasárnap

Kísérletezés vadspárgával


Tengeri spárgarként árusították a minap ezt az érdekes zöldséget a Culinarisban. A tengeri spárga azonban egészen más ízű és formájú hozzávaló, ez a hagyományos spárgánál vékonyabb és hosszabb, búzakalászhoz hasonlító zöldség valójában vadspárga.

Itthon is beszerezhető, de horvátországi üdülés során különösen gyakran találkozhat vele az ember. Ízre és színre is intenzívebb a zöld spárgánál, a legegyszerűbb módon elkészítve is különleges előétel vagy köret lehet belőle.

Maki tejszínes-lazacos tészta előételeként tálalta a következőképpen:

Hozzávalók:
- 1 csomag vadspárga
- 2-3 gerezd fokhagyma, felaprítva
- 2-3 evőkanál fehérbor
- egy kevés olívaolaj és vaj egyenlő arányban

Mossuk és tisztítsuk meg a spárgát. Blansírozzuk nagyjából 1 percig, majd öblítsük le hideg vízzel és csöpögtessük le jó alaposan. Forrósítsuk fel az olajat és a vajat egy serpenyőben, majd dinszteljük benne a fokhagymát, míg aranybarna lesz. Adjuk hozzá a fehérbort is, majd a kész szósszal locsoljuk meg a spárgákat.

A kész előétel



Nincsenek megjegyzések: