2010. április 12., hétfő

Újra kínai gyógyító konyha a Makifoodnál

Kedves Chef tanoncaink!

Júniusban újra Kínai gyógyító konyha tanfolyamunk indul,  teljesen új nyári menüvel. Oktatónk, Balázs ezúttal is sokat mesél majd a kínai gyógyító ételek hatásáról, az öt elemhez tartozó különböző ízekről és ételekről.

Napjainkban egyre nagyobb szükség van arra, hogy ismerjük és értékeljük mindennapi ételeink gyógyerejét és azokat a főzési technikákat, amelyekkel egészségesebbé válhatunk mind testileg, mind lelkileg. Az öt elem tana szerint minden egyes elemhez - Föld, Víz, Tűz, Fém és Fa - tartozik egy-egy íz (sós, édes, savanyú, keserű vagy csípős) és egy vagy több testben futó energiapálya. Így sok minden leszűrhető abból szervezeted működését illetően is, hogy mit jelent, ha éppen sós vagy édes ízt kívánsz gyakrabban.

Ügyelnünk kell arra, hogy a különböző ízek aránya harmonikus legyen mindennapi táplálkozásunkban, így energiapályáink hatékonyan működnek majd és szervezetünk működése is kiegyensúlyozott lesz. A különböző főzési technikákkal megismerkedve egy-egy receptet otthon többféle módon is elkészíthetünk majd, így különböző gyógyhatást érhetünk el velük.


A kurzus tervezett menüje:

1. San Choy Bau - wokban sült zöldségek salátalevélbe töltve
2. Csípős savanyú tésztaleves
3. Zöld curry burgonyával, padlizsánnal idényzöldséggel
4. Kínai pirított rizs dióval
5. Párolt bok choy
6. Karamellizált idény gyümölcs borban párolva- datolyás kesudió habbal

A tanfolyamra a következő linkre kattintva lehet regisztrálni: A kínai gyógyító konyha, június 17. csütörtök 18:00


2 megjegyzés:

Treehugger Dan írta...

it was yummy! especially the retes!

Chef Maki írta...

the retes was indeed really good, especially with the balsamic sauce on top!